Acasă Eveniment Scandal la parada LGBTQ din Iaşi, progresiștii au mărșăluit pe străzi, iar cei care i-au contestat, în frunte cu preoții, i-au urmărit și i-au stropit cu agheasmă

Scandal la parada LGBTQ din Iaşi, progresiștii au mărșăluit pe străzi, iar cei care i-au contestat, în frunte cu preoții, i-au urmărit și i-au stropit cu agheasmă

0
372

Tensiuni la marşul LGBTQ din Iaşi. S-a aruncat cu fumigene şi ouă. Zeci de jandarmi au intervenit pentru aplanarea conflictului. Scandal la parada LGBTQ din Iaşi! Sute de manifestanți au mărșăluit pe străzi, iar oamenii care îi contestau, în frunte cu preoții i-au urmărit și i-au stropit cu agheasmă. Un cordon de jandarmi a despărțit cele două grupuri.

Astăzi, 5 iunie 2022, a avut loc un marș organizat de comunitatea LGBTQ din Iași, pe traseul bulevardul Copou – Casa de Cultură a Studenților – Independenței – Elena Doamna- Palatul Culturii.

Marşul LGBTQ din Iaşi organizat duminică pe traseul bulevardul Copou- Casa de Cultură a Studenților- Independenței- Elena Doamna- Palatul Culturii nu a fost lipsit de incidente.

Mai multe persoane au aruncat cu ouă şi au fost aruncate fumigene pe stradă în timp ce pe stradă mărşăluiau sute de manifestanţi ai comunităţii LGBTQ.

De asemenea, mai mulţi localnici s-au adunat la Casa de Cultură a Studenților din Iaşi pentru a le reproșa membrilor LGBTQ că au organizat aceste eveniment în acest eveniment în Duminica Părinţilor şi Copiilor.

Reacţia Arhiepiscopiei din Iaşi în cazul marşul LGBTQ. ”Se organizează în Iași un nou marș al semenilor noștri ce susțin păcatele contra firii”.

Ziua de duminică, 5 iunie 2022, este una specială pentru familiile creștine. Prin hotărârea nr. 629 din 12 martie 2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prima duminică de după data de 1 iunie (Ziua Internaţională a Copilului) este consacrată drept Duminica Părinţilor şi Copiilor. Așadar, o zi în care, mai mult decât în celelalte, se cuvine să reflectăm asupra frumuseții familiei binecuvântate de Dumnezeu cu prunci.

Se ia act cu adâncă durere că, tocmai în acest context, chiar în această zi se organizează în Iași un nou marș al semenilor noștri ce susțin păcatele contra firii, dorite a fi acceptate drept normalitate și promovate în instituții de învățământ și, în general, în spațiul public. Nădăjduim, în duh de pocăință și de rugăciune, că aceștia vor avea puterea lăuntrică de a constata adevărul fundamental, anume că Dumnezeu a creat omul ca bărbat și femeie, cu toate responsabilitățile care decurg de aici.

Reamintim, pe această cale, că toți cei atinși de diferite patimi sau păcate, mai mici sau mai mari, suntem cuprinși în rugăciunile Bisericii, care nu este instanță de judecată, ci Spital duhovnicesc, unde putem veni cu frământări și căutări, dar mai ales cu dorința sinceră de a ne tămădui.

Reluăm, în acest context, și gândurile exprimate anul trecut, pe 1 octombrie 2021, de către ierarhii din Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei care constată, cu multă îngrijorare, „că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției. Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă. În viaţa multora dintre noi credința nu este cunoscută, trăită și mărturisită întru totul în adevăr, dragoste și jertfă, așa cum s-ar cuveni să fie. Dumnezeu nu Se află continuu în centrul vieții noastre. Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți nu ne mai sunt singurul izvor de inspirație în viața pe care o trăim și în deciziile pe care le luăm. Duhul lumii ne înstrăinează tot mai mult de gândul lui Hristos Cel Răstignit. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă”.

Credincioșii sunt îndemnați ca duminică, 5 iunie, să participe la Sfânta Liturghie, să intensifice rugăciunea prin citirea Psaltirii și a Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, pentru ca Dumnezeu să ne izbăvească de multele și diferitele încercări pe care le traversează acum nu doar țara noastră, ci lumea întreagă.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!”, a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor.

Un scandal uriaş a izbucnit şi la marşul LGBTQ organizat în 2021, după ce oamenii care susţin drepturile minorităţilor sexuale s-au contrat cu mai multe persoane care au contestat organizarea evenimentului.

Ediția de anul trecut s-a lăsat cu un scandal uriaș, după ce manifestanții s-au contrat cu mai multe persoane care au blamat organizarea evenimentului. Și anul acesta, marșul s-a lăsat cu scandal, după ce mai multe persoane s-au adunat la Casa de Cultură a Studenților pentru a-i întâmpina pe cei ai comunității și a le reproșa acest eveniment.

În zonă şi-a făcut apariţia şi zeci de contestatari ai evenimentului. Aceştia erau îmbrăcaţi în majoritate cu tricouri albe, iar unii aveau asupra lor însemne religioase. Ei au scandat ”Iaşul nu-i Sodoma”, au fluierat şi au huiduit. La un moment dat, dinspre grupul contestatarilor s-a aruncat cu fumigene şi chiar cu ouă către participanţii la marş. Un autobuz al Jandarmeriei s-a interpus între cele două grupuri, iar pe traseul evenimentului au fost mobilizate importante forţe de ordine.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Încep protestele împotriva creșterii preţului la carburanţi, mai mulţi şoferi revoltați, au blocat pompele unei staţii de alimentare din Târgu Jiu

Mai mulți șoferi, au protestat în această după-amiază, într-o benzinărie din Târgu Jiu. Ac…