Acasă Eveniment Șocant: Bătrân abuzat, bătut şi aruncat în duba jandarmilor în faţa Parlamentului

Șocant: Bătrân abuzat, bătut şi aruncat în duba jandarmilor în faţa Parlamentului

0
293

Un bătrân a fost Sâmbătă seara pus la pământ, încătușat și târât în dubă de jandarmi în mijlocul străzii. Jandarmii l-au urmărit după ce a plecat de la protestul din fața Parlamentului. Batrânul bătut şi aruncat în duba jandarmilor în faţa Parlamentului. Victima este un ofiţer în rezervă şi a declarat că va depune plângere penală împotriva organelor de ordine.

Toată scena a fost surprinsă într-o filmară de o femeie, care ţipa cu toată forţa la autorităţi să îl lase pe bărbat în pace. Într-o intervenţie pentru sursa citată, victima a făcut declaraţii tulburătoare în care a vorbit despre cum a decurs tot incidentul.

De ce l-aţi urmărit? Ce a facut? Poarta mască, de ce va luaţi de el? Voi sunteţi slugi obediente dar dumnealui poarta masca. N-au avut activitate şi ce au zis, hai să vânăm şi noi un cetăţean să mai dăm niște amenzi.

Incredibil, ce face Jandarmeria, nu am pomenit, fără motiv, nu se poate asa ceva ….. nu a facut nimic. Am toată filmarea, absolut nimic nu a facut. De ce să părăsim zona, să nu vedem ce faceţi? Nu există aşa ceva! L-au luat pur şi simplu din spate şi au vrut să-l amendeze. Este stat poliţienesc, uitaţi-vă ce mobilizare pentru nimic! Nu se poate aşa ceva. Să vă fie ruşine!”, se aude pe înregistrarea video.

Omul spune că era să aibă soarta lui George Floyd şi a fost la un pas să rămână fără suflu după ce trei poliţişti s-au urcat pe el să îl imobilizeze. Bătrânul bătut de jandarmi depune plângere penală împotriva acestora.

Cineva a comandat ca eu să fiu reţinut, ca să nu spun ceva mai mult. Eu am solicitat ca un echipaj de poliţie să vină să mă legitimez, eu e-am spus că sunt un ofiţer în rezervă. Am avut parte de agresiuni până am ajuns la secţia de poliţie. Am discutat despre faptul că nu puteam să respir. Erau trei peste mine, eram în poziţia în care domnul din America a murit. Nu puteam să respir, în maşină a trebuit să îmi dau masca jos pentru a putea să recuperez cantitatea de oxigen pe care am pierdut-o. M-au lovit de asfalt cu capul, singurul lucru pe care l-am văzut că erau doi jandarmi.

Am avut intenţia să previn o asemenea situaţie şi că nu e cazul, mi-au spus că nu folosesc forţa, dar eram conştient că vor face aşa ceva. În acesete condiţii nu mă aşteptam să fiu agresat aşa de cei de la MAI. Depun plângere penală. Acuzaţia e de tentativă de omor, pentru că s-au aşezat peste mine”, a spus Simion Dascălu.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment
Comments are closed.

Vezi Și

Șoșoacă preia revolta minerilor și devine vocea ortacilor de la Lupeni

Senatoarea și ex AUR-ista Diana Şoşoacă, nu ratează nimic. A ajuns la protestul de la Mina…