Acasă Eveniment Șoșoacă preia revolta minerilor și devine vocea ortacilor de la Lupeni

Șoșoacă preia revolta minerilor și devine vocea ortacilor de la Lupeni

0
1,907

Senatoarea și ex AUR-ista Diana Şoşoacă, nu ratează nimic. A ajuns la protestul de la Mina Lupeni. Fostul senator AUR a anunţat că va încerca să coboare în mină pentru a sta de vorbă cu cei circa 80 de mineri care s-au blocat în subteran în formă de protest faţă de întârzierile salariale.

Să coboare în mină, exact așa cum a încercat să forțeze intrarea în Ministerul Nesănătății? Cu ce autoritate? (n.r.)

Probabil că după ce vor ieşi din subteran, minerii vor fi spitalizaţi”, a spus senatorul Diana Şoşoacă, la protestul minerilor.

De 31 de ani România este condusă din afara. Problema mineriilor din România are solutii, pe 4 ani se încearca, s-ar putea da drumul la toate minele din Romania şi aţi putea avea circa 4.000 euro pe lună, ca în Germania. Fascinştii sunt la putere în România. N-o să vedeţi demisii, nu dau doi bani pe oameni, pe ţară, pe popor. Daca oţelăriile ar fi româneşti aţi trăi în puf şi voi şi familiile voastre. Există soluţii. Ştiti cine mai trebuia să fie aici? Preşedintele! Înainte era românii lui Ioha, acum suntem oha! Unde-i SMURD-ul lui Arafat, trebuia să fie aici. Nici dracu nu-l dă jos de acolo, are un tupeu inimaginabil. Este unul dintre criminalii din România”, le-a spus Diana Şoşoacă minerilor.

Minerii continuă protestele în Valea Jiului în ciuda promisiunilor guvernanţilor: ”Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”.

Protestul minerilor continuă în Valea Jiului. Chiar dacă li s-a promis că își vor primi salariile până în data de 26 februarie, aceștia spun că nu cedează și nu renunță la proteste.

”Nu cedăm”, ”Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”, sunt câteva dintre lozincile ortacilor care protestează sâmbătă în faţa minei Lupeni.

În ciuda promisiunilor Guvernului că le vor plăti salariile restante până în data de 26 februarie, minerii nu renunţă la protest. Ei spun că nu vor măriri salariale, ci vor să stea de vorbă cu oficialităţile şi să-şi exprime nemulţumirile.

Se ştie de câteva zile, nu ne-am primit salariile. Nu au fost băgate pe carduri. Mai avem de primit tichetele de masă, ajutorul de încălzire, banii de transport. Sunt oameni blocaţi în subteran şi nu vor să iasă. Oamenii aşteaptă ca cineva de la Bucureşti să vină să stea de vorbă cu ei, primul ministru. Nu vom ceda până nu vom avea ultimul leu băgat pe card”, spune unui printre minerii protestatari.

Ni s-au încălcat drepturile din contractul colectiv de muncă. Avem de anul trecut din luna martie amânate tichetele de masă, ajutorul de transport şi căldură şi ne mint în continuare. Nu ne-am luat salariul pe luna ianuarie. Ne-au amânat, deşi în contract este prăvăzută plata salariului între 15 – 18 a lunii. Nu cerem decât să ni se restecte acest drept din contractul colectiv de muncă”, a spus un alt miner.

O parte dintre minerii protestatari au ieşit la suprafaţă pentru a-şi întâlni familiile, după care au revenit în subteran.

Starea de sănătate de sănătate a minerilor din subteran este monitorizată de către salvatorii mineri.

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, a anunţat vineri, după o serie de întâlniri avute la Bucureşti cu premierul Florin Cîţu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Lucian Heiuş, că minerii îşi vor primi salariile integral săptămâna viitoare, mai devreme de termenul anunţat pentru 26 februarie.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment
Comments are closed.

Vezi Și

Șocant: Bătrân abuzat, bătut şi aruncat în duba jandarmilor în faţa Parlamentului

Un bătrân a fost Sâmbătă seara pus la pământ, încătușat și târât în dubă de jandarmi în mi…