Acasă Eveniment Un alt protest împtriva abuzurilor, discriminării și dublei măsuri, se întâmplă acum în București

Un alt protest împtriva abuzurilor, discriminării și dublei măsuri, se întâmplă acum în București

1
409

Românii au ieșit din nou în stradă ca să protesteze împotriva restricților, împotriva abuzurilor, discriminării, neconstituționalității, împotriva restrângerii drepturilor și libertăților cetățenești. împotriva măsurilor luate haotic și împotriva certificatului verde.

Dubla măsură, bâlbele și măsurile fără nicio noimă, au reușit să înfurie și să scoată din nou lumea în stradă și astfel, se anunță o toamnă cu proteste de amploare în ”România Normală” a ”președintelui” Klaus Werner Iohannis!

Se scandează ”Libertate, Jos Arafat, Jos Guvernul Cîțu, Jos Iohannis, Fără Vaccinare Obligatorie, Fără Certificat Verde”.

Protestatarii au plecat în marș din Piața Constituției însoțiți de jandarmi spre Ministerul ”Nesănătății”, continuând mai apoi spre Ministerul Învățământul și spre Palatul Victoria unde încă sălășuiește după demiterea din Parlament, Guvernul Cîțu.

Restricţiile dure impuse de autorităţi i-au făcut pe români să iasă din nou în stradă duminică seara. După ce weekendul trecut au ieşit la protest în jur de 15.000 de oameni, se pare că românii au decis să repete acţiunea.

Oamenii au început deja să se strângă în Piaţa Universităţii încă de pe la orele 16. Românii sunt revoltați că restrictiile impuse de Raed Arafat nu dau adus schimbări în bine și că doar le sunt încălcate drepturile.

Sute de jandarmi s-au mobilizat și au împânzit străzile. Sediile ministerelor au fost încojurate de garduri, iar negociatorii fac apel la calm și la respectarea restricțiilor.

Întrebaţi pentru ce protestează, manifestanţii au răspuns că paşaportul digital verde nu ar trebui introdus în spaţiile deschise şi închise şi reclamă şi testarea şi vaccinarea anti-Covid în şcoli.

Protestatarii au decis să iasă în stradă în perioada în care în România au fost înregistrate peste 14.000 de infectări zilnice cu Covid, iar spitalele nu mai reuşesc să facă ţară numărului uriaş de pacienţi. Secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din ţară nu mai au paturi libere de multe zile, iar medicii atrag atenţia că situaţia se va înrăutăţi şi sistemul medical va intra în colaps.

Peste 10.000 de infectări cu COVID în ultimele ore în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică că România a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 10.000 de noi infecţii cu COVID-19. Tot astăzi, 211 de oameni au murit din cauza infecţiei.

Până astăzi, 10 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.356.640 decazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.762 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.174.783 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 164 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 39.420 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 09.10.2021 (10:00) – 10.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 211 decese (99 bărbați și 112 femei),ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud,Botoșani, Brașov, Buzău,Caraș-Severin, Călărași,Cluj, Constanța,Dâmbovița, Dolj, Giurgiu,Gorj, Harghita, Iași, Ilfov,Maramureș, Mehedinți, Mureș,Neamț, Olt, Prahova,Satu Mare,Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Klaus Iohannis, a invitat 300 de persoane, la recepția de 1 Decembrie cu certificat verde, de la Palatul Cotroceni.

”Președintele” Klaus Iohannis, organizează de Ziua Națională a României o recepție la Pala…