Acasă Eveniment Un cetăţean irlandez în stare de ebrietate, a intrat în Parlamentul României noaptea trecută, după ce a spart un geam

Un cetăţean irlandez în stare de ebrietate, a intrat în Parlamentul României noaptea trecută, după ce a spart un geam

1
504

E alertă în Capitală. Un bărbat a intrat duminică noapte în sediul Parlamentului după ce a sărit gardul și a spart un geam. A fost prins de ofiţerii SPP şi dus la Poliţie.

Alertă la Parlamentul României. Cei care au constatat spargerea au fost angajații Parlamentului, iar aceștia au sesizat organele abilitate. Polițiștii au deschis acum o anchetă.

Mai multe surse au declarat că mai mulţi indivizi ar fi intrat în clădire. Unul dintre suspecţi ar fi fost reţinut. Este vorba despre un irlandez, care era băut și plecase de la o petrecere.

Acesta a declarat polițiștilor că a crezut că Palatul Parlamentului este hotelul său.

În dimineața de 27.12.2021, în jurul orei 04.00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetățean, aflat în stare de ebrietate.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire.

Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

De altfel, în urmă cu câteva zile, Senatoarea Diana Șoșoacă susținea că i-a fost furată în Parlament geanta, în care avea tableta și laptopul de parlamentar, care oferă acces la activitatea sa parlamentară, în timp ce dădea un interviu unei agenții de presă.

Senatoarea nu a chemat poliția, deoarece ar trebui îndeplinită o procedură specială în astfel de situații, când este implicat un parlamentar

Nu se face așa. Se anunță mai întâi STS-ul, se anunță Parlamentul, se anunță SPP-ul. E o procedură specială. Sunt demnitar al statului român, nu mă duc la poliție, eu anunț, pentru că sunt cu secrete de stat. Se ocupă SPP-ul și STS-ul. E o altă procedură”.

Prima ipoteză luată în calcul este că cineva a confundat geanta lui Șoșoacă și a luat-o crezând că e a sa, deoarece…toate gențile parlamentarilor arată la fel.

Cu toate acestea, senatoarea nu se ferește să vorbească și despre … furt: ”Se aduce acum o echipă specială la Parlament, pentru a depune plângere. Este o echipă operațională, solicitată special. E, totuși, furt din…

Tableta STS conține inclusiv accesul la Senat, la Parlament, la ședințele comune, la vot, la listele de vot, la inițiative legislative și așa mai departe. Te poți loga în tot sistemul de stat de pe el.

Poți suna la echipele speciale SPP, STS și așa mai departe. Asta este tableta. În ceea ce privește laptopul, al Parlamentului, de demnitar, care, normal, este urmărit de ei, acolo aveam inițiative legislative în lucru. Să vă spun că una pe care o aveam era despre răspunderea magistraților. Interesant. Și se știa de acest lucru. Este o lucrare de amploare, lucrez la ea de vreo 4 luni de zile.”, a mai zis Şoşoacă.

Conform Poliției Capitalei, în zorii zilei de luni jandarmii care păzesc Palatul Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, că au prins în clădire un cetățean beat.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire.

Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, transmite sursa citată.

Apar noi date despre incidentul cel puțin ciudat de noaptea trecută, când un individ băut a sărit gardul Parlamentului, a spart un geam şi a apucat chiar să intre în clădire, înainte să fie observat de jandarmi. Individul, un irlandez care petrecuse în Centrul Vechi, le-a spus poliţiştilor că nu ştie cum a ajuns acolo. Credea că s-a întors la hotel.

Incident uluitor în a doua noapte de Crăciun. Sediul Parlamentului a fost spart de către un individ băut, care a sărit gardul, iar apoi a spart un geam. Din primele informații, vorbim despre un irlandez care a ajuns acolo după ce a petrecut în Centrul Vechi.

S-a deschis deja un dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi, deasemenea, pentru devastarea sediului profesional. Surse apropiate anchetei afirmă că se încearcă audierea acestui tânăr de 27 de ani, taximetrist în Irlanda.

Tânărul, care că nu îşi aminteşte ce a făcut în intervalul 22:00 – 03:00, este în aşteptarea unui avocat din oficiu, la sediul Secţiei 17 Poliţie, din Bucureşti.

În momentul în care a fost adus la secţie, dimineaţă, era atât de beat încât abia reuşea să se ţină pe picioare. Sunt şanse foarte mari ca acesta să fie reţinut pentru 24 de ore, iar apoi să fie dus în faţa magistraţilor cu propunere de arestare pentru 30 de zile sau să fie eliberat sub control judiciar.

Este posibil ca după ce se va trezi din starea de ebrietate să fie dus şi la Parchet pentru audieri.

Incidentul vine după ce, ne amintim, în urmă cu doar o săptămână, poarta Casei Poporului a fost forțată de mai mulți protestatari. Totul în prezența forțelor de ordine.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Încep protestele împotriva creșterii preţului la carburanţi, mai mulţi şoferi revoltați, au blocat pompele unei staţii de alimentare din Târgu Jiu

Mai mulți șoferi, au protestat în această după-amiază, într-o benzinărie din Târgu Jiu. Ac…