Acasă Eveniment Zeci de persoane au ieşit în în Piaţa Victoriei şi Universitate împotriva stării de alertă

Zeci de persoane au ieşit în în Piaţa Victoriei şi Universitate împotriva stării de alertă

0
195

Proteste în stradă, în prima zi fără restricții în aer liber. Proteste în Piața Universității și Piața Victoriei, unde mai mmulte persoane cer demisia lui Raed Arafat și demisia Guvernului incompetent.

În Piața Universității, s-a stricat atât libertate, cât și victorie, în prima zi de relaxare din România. Pentru cele câteva sute de persoane care protestează în centrul Capitalei, măsurile de relaxare adoptate începând cu data de 15 mai sunt mult prea puțin.

Masca nu mai este obligatorie în spațiul public, atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați, dar în continuare observăm o tendință de discriminare în măsurile de relaxare, inclusiv în discursul public, a vaccinaților față de nevaccinați.

Dacă unii vaccinați îi pot infecta pe cei de lângă ei cu acest virus, nu văd de ce această discriminare.

Încă nu s-a abrogat Legea 55, care instituie această stare de alertă, stare de alertă care este deja catalogată de CCR ca rerespectând rigorile statului de drept.

Încă nu s-a rezolvat cu îngrădirea accesului la sănătate pentru bolnavii non-COVID. Așteptăm să se deschidă spitalele, așteptăm școlile să fie redeschise 100%, redeschiderea HoReCa„, a precizat unul dintre organizatorii protestelor din Piața Universității,

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a făcut sâmbătă un apel pentru manifestaţii paşnice în zonele Universităţii şi Victoriei, unde sunt anunţate mai multe adunări publice de protest, relatează Agerpres.

Jandarmerie Bucureşti aminteşte, într-un comunicat, că sâmbătă în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei din Bucureşti, sunt declarate, conform legii, mai multe adunări publice de protest astfel: Piaţa Universităţii – zona statui, între orele 12.00 – 14.00; Piaţa Universităţii – zona fântâni, între orele 15.00 – 20.00; Piaţa Victoriei, între orele 10.00 – 19.00.

Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică la aceste manifestaţii, pentru protecţia participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni şi pentru a preveni şi combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică. În situaţia în care participaţi la astfel de manifestaţii desfăşurate în spaţiul public, pentru siguranţa şi sănătatea dumneavoastră, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele recomandări: Să manifestaţi paşnic şi civilizat, să vă delimitaţi de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi să semnalaţi jandarmilor prezenţa în zonă a unor astfel de persoane; Să manifestaţi înţelegere faţă de măsurile luate şi să evitaţi conflictele de orice natură.

Organizatorii acestor adunări publice au obligaţiile legale de a respecta locul şi intervalul orar de desfăşurare a manifestaţiei, precum şi celelalte norme de protecţie sanitară colectivă, în contextul epidemiologic actual. Jandarmeria Bucureşti va asigura protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic. Astfel, facem apel atât la cei prezenţi, cât şi la ceilalţi cetăţeni să fie responsabili şi îi asigurăm că sănătatea şi siguranţa lor sunt prioritatea noastră”, precizează comunicatul Jandarmeriei.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile H.G. nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, organizarea de mitinguri şi demonstraţii este permisă, cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane, în condiţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (republicată).

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Protest în Piața Victoriei, protestatarii rezist îi cer demisia premierului penal și debitor Cîţu

Un protest faţă de premierul penal și incompetent Cîţu, are loc sâmbătă seara în Piaţa Vic…