Acasă Externe Accesul mamei şi avocaţilor lui Navalnîi la corpul dizidentului rus, refuzat pentru a treia zi la rând. ”Nu au fost lăsați să intre”

Accesul mamei şi avocaţilor lui Navalnîi la corpul dizidentului rus, refuzat pentru a treia zi la rând. ”Nu au fost lăsați să intre”

0
0
164

Rudelor liderului defunct al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi li se refuză accesul la cadavrul acestuia, de trei zile, denunţă luni echipa acestuia, care precizează că mama acestuia ”nu este autorizată” să intre în morga în care s-ar putea afla cadavrul.

Rudele lui Alexei Navalnîi au în continuare interzis să preia cadavrul acestuia deja de trei zile, denunţă echipa fostului lider al opoziției ruse, precizând că mama lui ”nu a fost lăsată” să intre în morga în care s-ar putea afla trupul acestuia. Mai mult, autoritățile au extins ancheta privind moartea dizidentului, mai arată echipa lui Navalnîi.

La trei zile după ce Alexei Navalnîi a murit în închisoarea din Siberia, familia acestuia nu reușește să afle unde este trupul acestuia. La morga din Salehard, mamei lui Alexei Navalnîi, Liudmila, i s-a refuzat accesul la corpul fiului său. Avocații și asociații lui Navalnîi consideră că dacă trupul lui nu este predat, înseamnă că este ceva de ascuns. Potrivit experților, cu cât autoritățile întârzie mai mult autopsia, cu atât este mai puțin probabil ca acesta să fi murit din cauze naturale.

”Mama lui Aleksei (Navalnîi) şi avocaţii săi au sosit la morgă (luni) dimineaţă. Nu au fost autorizaţi să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când am întrebat personalul dacă corpul este acolo, nu au răspuns”, anunţă pe reţele de socializare o purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Iarmîş.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a revenit cu un mesaj în care a spus că autoritățile. Comitetul de Investigație ”i-au informat pe mama (dizidentului – n.r.) și pe avocați că ancheta privind moartea lui Navalnîi a fost extinsă. Nu au spus cât va dura. Cauza morții este în continuare „necunoscută„”.

Ea a anunțat totodată că anchetatorii au informat-o pe mama lui Navalnîi și pe avocații săi că ancheta cu privire la moartea acestuia în închisoare a fost ”prelungită”.

”Nu știm cât va dura asta. Cauza morții este încă nedeterminată. Ei mint, trag de timp și nici măcar nu o ascund”, a scris Kira Iarmîș pe rețeaua X.

Opozantul rus și principalul adversar al președintelui rus Vladimir Putin a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din regiunea arctică, unde ispășea o pedeapsă de 19 ani de detenție.

Mama lui Navalnîi, Liudmila Navalnaia, a sosit sâmbătă, însoțită de un avocat, la colonia penitenciară din regiunea arctică în care fiul ei fusese transferat în decembrie anul trecut.

Alexei Navalnîi a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, în colonia Harp din regiunea arctică. Rudele sale au calificat autoritățile ruse drept ”ucigași” care încearcă să ”acopere urmele” pentru că refuză să le predea cadavrul, iar Kremlinul păstrează tăcerea în pofida acuzațiilor din partea Occidentului și a mitingurilor de omagiere a opozantului rus. Protestele împotriva Kremlinului și alte acțiuni publice care se opun regimului sunt ilegale în Rusia, în special în temeiul legislației ce interzice adunările neautorizate.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, Comisia rusă de anchetă le-a tranmsmis mamei şi avocaţilor lui Navalnîi că cauza decesului este în continuare ”nedeterminată” şi că ancheta cu privire la moartea opozantului a fost ”prelungită”.

”Ei nu spun cât timp va dura (…). Mint, câştigă timp şi nici măcar nu o ascund”, denunţă Kira Iarmîş.

Opozantul rus, adversarul numărul unu al lui Vladimir Putin, a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, în regiunea Iamal, unde ispăşea 19 ani de închisoare.

El era încarcerat după ce s-a întors în Rusia, la începutul lui 2021, iar starea sănătăţii i s-a deteriorat în ultimele luni.

Mama sa, Liudmila Navalnaia, s-a dus sâmbătă, împreună cu un avocat, în această colonie penitenciară izolată.

Potrivit serviciilor penitenciare ruse (FSIN), Aleksei Navalnîi a murit vineri, după ce i s-a făcut brusc rău, ”în urma unei plimbări”.

Vladimir Putin nu a făcut nicio declaraţie despre moartea lui Aleksei Navalnîi, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale ruse, în urma cărora acesta urmează să rămână la Kremlin încă şase ani.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

În timp ce România se screme la cheremul Austriei să intre și terestru în Schengen, unele State membre au reintrodus controale ”temporare” la frontieră

Facebook 8 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email În timp ce România se screme la cher…