Acasă Externe Alegeri prezidenţiale în SUA, Biden şi Trump s-au pus de acord asupra regulilor draconice pentru prima lor dezbatere televizată

Alegeri prezidenţiale în SUA, Biden şi Trump s-au pus de acord asupra regulilor draconice pentru prima lor dezbatere televizată

0
0
67

Alegeri prezidenţiale în SUA, Biden şi Trump s-au pus de acord asupra regulilor draconice pentru prima lor dezbatere televizată din campania electorală.

Reguli draconice în confruntarea anului: Dezbaterea televizată dintre Donald Trump și Joe Biden va avea loc pe 27 iunie, fără public, și cu microfoanele dezactivabile.

O oră şi jumătate de dezbatere fără public şi microfoane care pot fi închise pentru a asigura respectarea timpului de vorbire: regulile primei dezbateri de campanie dintre Joe Biden şi Donald Trump, care va avea loc în 27 iunie, au fost făcute publice sâmbătă, de CNN, care o va organiza, relatează AFP.

Regulile primei dezbateri televizate din campania electorală între Joe Biden şi Donald Trump din 27 iunie au fost făcute publice sâmbătă de CNN, care o şi va organiza: o oră şi jumătate de dezbatere fără public şi microfoane dezactivabile pentru a face să fie respectaţi timpii de vorbire.

Duelul principalilor candidaţi la alegerile prezidenţiale americane va avea loc în Atlanta (Georgia, în sud-estul SUA), mult mai devreme decât de obicei.

Canalul CNN a indicat în anunţul său din luna mai că dezbaterea va avea loc fără public, formulă pe care a preferat-o Joe Biden.

CNN a anunţat sâmbătă că echipele de campanie ale celor doi candidaţi acceptaseră o serie de alte dispoziţii printre care recurgerea la pupitre identice şi microfoane dezactivabile.

„Microfoanele vor fi puse în surdină pe întreaga durată a dezbaterii, cu excepţia celui al candidatului căruia îi vine rândul să vorbească”, precizează CNN, care adaugă că prezentatorii, Jake Tapper şi Dana Bash, „vor utiliza toate instrumentele aflate la dispoziţia lor pentru a face să fie respectat timpul de vorbire şi a garanta o discuţie civilizată”.

Dezbaterea de 90 de minute va fi întreruptă de două pauze publicitare şi echipele de campanie nu vor putea să interacţioneze cu candidaţii în cursul acestor pauze, indică de asemenea canalul tv.

Preşedintele democrat şi predecesorul său republican s-au pus de acord pentru a dezbate de două ori înaintea scrutinului prezidenţial din 5 noiembrie, în 27 iunie şi în 10 septembrie. Cea de-a doua dezbatere va fi organizată de canalul ABC.

„El spune că vrea o nouă dezbatere împotriva mea. În acest caz, fă-mi plăcerea, amice. Eu voi face chiar de două ori”, lansase la jumătatea lunii mai Joe Biden într-un mesaj video ofensiv.

Donald Trump, care cerea de mult timp un duel televizat, a ridicat imediat mănuşa:”Spune-mi când şi voi fi acolo. Sunt gata de luptă!!!”.

Duelul dintre principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale americane va avea loc la Atlanta, în Georgia, în sud-estul Statelor Unite, la o dată mult mai devreme decât de obicei. Când a fost anunţat, în luna mai, canalul a indicat că schimbul de replici va avea loc fără public, o formulă preferată de Joe Biden.

Microfoane care pot fi dezactivate

CNN a anunţat sâmbătă că echipele de campanie ale ambilor candidaţi au convenit asupra unei serii de alte aranjamente, inclusiv utilizarea unor pupitre identice şi a unor microfoane care pot fi dezactivate.

Notiţe interzise

Notiţele scrise în prealabil nu vor fi permise pe scenă, dar „candidaţii vor primi un pix, un bloc de hârtie şi o sticlă de apă”. Preşedintele democrat şi predecesorul său republican au convenit să dezbată de două ori înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie: la 27 iunie şi la 10 septembrie. Cea de-a doua dezbatere va fi găzduită de ABC.

„El spune că vrea să mai dezbată cu mine. În acest caz, fă-mi o favoare, amice. O voi face chiar de două ori”, a declarat Joe Biden la jumătatea lunii mai. Donald Trump, care cerea de mult timp un duel televizat, a ridicat imediat mănuşa: „Spune-mi când, voi fi acolo. Lupta a început!

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Cum au reacţionat Zelenski și liderii europeni, după anunțul lui Joe Biden de retragere din cursa prezidențială pentru Casa Albă

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Cum au reacţionat Zelenski și lideri…