Acasă Externe Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, atacat cu vopsea roșie la Varșovia: ”Fascistule”

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, atacat cu vopsea roșie la Varșovia: ”Fascistule”

0
62

Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat cu vopsea roșie. Serghei Andreev a fost împiedicat luni să depună flori la un monument al soldaților sovietici din această țară, anunță Agenția de presă rusă TASS.

Diplomatul, alături de alți oficiali, a mers la Cimitirul soldaților sovietici din Varșovia, pentru a depune coroane de flori, moment în care mai mulți manifestanți anti-război au aruncat cu vopsea roșie.

Imaginile postate pe rețelele de socializare îl arată pe Serghei Andreev plin de vopsea pe față si pe sacou. Nu doar el a fost stropit, ci și alți oficiali care îl însoțeau.

Asta este pentru sângele celor nevinovați și pentru război!”, au strigat manifestanții, potrivit publicației poloneze Super Expres.

Planurile Ambasadei Rusiei din Polonia pentru ziua de 9 mai au eșuat. Azi la Varșovia ar fi trebuit să fie un marș pentru sărbătorirea Zilei Victoriei. Programul serbărilor s-a limitat însă doar la depunerea de flori la Cimitirul soldaților sovietici.

Dar și această acțiune a fost perturbată. În fața mausoleului soldaților sovietici a fost anunțată o demonstrație anti-rusă. Astfel, ambasadorul și o delegație de diplomați au fost întâmpinați de manifestanți care aveau la ei vopsea roșie. Au turnat-o fără milă peste Andreev, comentează publicația citată.

Stăm aici pentru a împiedica criminalii de război să sărbătorească. Ambasada vrea să sărbătorească sfârșitul fascismului, dar fascismul a reînviat. Nu există zi de renaștere!”, a spus activista Natalia reporterilor de la Super Express.

Pe monumentul soldaților Armatei Roșii există și două inscripții albastre și galbene. Pe una dintre ele scrie ”Moarte lui Putin”, iar pe cealaltă este scris ”Slava Ucrainei”.

În luna aprilie Andreev a acuzat autoritățile poloneze că au confiscat proprietăți diplomatice ruse din Varșovia, în contextul în care relațiile deja tensionate dintre cele două țări s-au înrăutățit și mai mult din cauza campaniei militare a Moscovei în Ucraina.

Mai mulți internauți de pe platformele social media au remarcat, că mass-media rusească a relatat rapid incidentul, difuzând însă imaginile fără sonor, pentru a nu putea fi auzite scandările de ”fascism” la adresa ambasadorului rus.

Televiziunile rusești au fost ținta unui nou atac al hackerilor luni, cei de la Anonymous reușind să le spargă chiar de Ziua Victoriei pentru a transmite un mesaj despre războiul din Ucraina.Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

După Finlanda și Suedia s-a pronunţat duminică, 15 mai, în favoarea candidaturii ţării la NATO

Partidul social-democrat din Suedia, aflat acum la guvernare, s-a pronunțat în favoarea ad…