Acasă Externe Atac armat la metroul din New York, posibil atac terorist și în Brooklyn, mai mulți oameni au fost împușcați

Atac armat la metroul din New York, posibil atac terorist și în Brooklyn, mai mulți oameni au fost împușcați

0
120

Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din Brooklyn și mai multe dispozitive nedetonate au fost găsite, de asemenea, în locație, potrivit pompierilor și a trei surse ale forțelor de ordine. Aceștia subliniază că ancheta este preliminară.

Echipele de intervenție au răspuns, marți, la apelurile care indicau un incident la stația de metrou de pe strada 36, din Sunset Park, Brooklyn.

La fața locului, salvatorii au găsit mai multe persoane împușcate.

Presa americană relatează că un alt atac ar fi survenit la stația de pe strada 25.

Imagini de la fața locului înfățișează oameni care îngrijesc pasagerii însângerați, întinși pe peron.

S-a spus că cel puțin cinci persoane au fost împușcate de un bărbat care purta o mască de gaz și o vestă portocalie de construcție, potrivit a trei oficiali ale forțelor de ordine. Făptașul a fugit de la locul faptei și nu a fost prins.

Mai multe surse ale forțelor de ordine au spus că trăgătorul ar fi putut arunca un dispozitiv înainte de a deschide focul în stația 36th Street și Fourth Avenue din Sunset Park, în jurul orei 8:30, marți. Amploarea numărului celor răniți nu este clară.

Poliția spune că a găsit mai multe victime împușcate. Nu au fost disponibile imediat detalii despre dispozitivele nedetonate.

Fotografiile postate pe rețelele sociale au arătat oameni însângerați pe peron, iar filmările din aplicația Citizen au arătat o prezență puternică a forțelor de ordine la fața locului.

Unii dintre răniți au sărit într-un alt tren pentru a fuge în următoarea stație, au spus surse.

NYPD i-a avertizat pe new-yorkezi să evite zona. S-a întrerupt curentul pe linia N/R de la 59 Street până la Atlantic Avenue și au fost raportate întârzieri majore pe liniile B, D, F, N, Q și R. Serviciul W este suspendat.

Școlile locale au fost blocate, potrivit consilierului democrat Alexa Aviles, care reprezintă zona, precizează NBC New York. Nicio altă informație nu a fost disponibilă imediat.

Pompierii care au intervenit după ce au fost anunțate degajări de fum la o stație din Brooklyn au găsit mai multe persoane împușcate, potrivit Sky News.

13 persoane au fost transportate la spitale din zonă, după împușcăturile de la o stație de metrou din Brooklyn, a declarat Departamentul de Pompieri din New York pentru CNN.

Anterior, alte surse au spus că cinci persoane au fost împușcate.

Surse CNN spun că atacatorul ar fi aruncat și cu grenade cu fum.

Potrivit unui raport preliminar, poliția a declarat că un bărbat cu o mască de gaz și vestă portocalie, a fugit de la fața locului într-o locație necunoscută.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Colonelul Vadim Zimin, cel care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, a fost găsit împușcat în cap în locuinţa sa

Încă un incident cel puțin dubios a avut loc în Rusia, Vadim Zimin, colonelul care îi căra…