Acasă Externe Boris Johnson a câștigat votul de încredere al parlamentarilor conservatori și rămâne prim ministru al Marii Britanii

Boris Johnson a câștigat votul de încredere al parlamentarilor conservatori și rămâne prim ministru al Marii Britanii

0
59

Boris Johnson a câștigat votul de încredere al parlamentarilor britanici conservatori, cu 211 voturi pentru și 148 împotriva rămânerii lui în funcție, potrivit BBC. Toți parlamentarii conservatori au participat la votul de încredere.

Boris Johnson avea nevoie de 180 de voturi ale conservatorilor pentru a rămâne preşedinte al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii.

Boris Johnson a primit 58,8% din sprijinul Partidului Conservator, iar 41,2% dintre parlamentari au votat împotrivă.

Susţinerea lui Boris Johnson în cadrul Partidului Conservator s-a erodat puternic în ultimele săptămâni. Votul de încredere nu s-a referit doar la petrecerile din pandemie, ci şi la efectele Brexit-ului şi la politicile generale ale Guvernului, afirmă un politician conservator.

„Nu este vorba doar de scandalul referitor la petreceri. Sunt problemele centrale, inclusiv cele în materie de azil şi imigraţie, încălcarea Protocolului Brexit în Irlanda de Nord”, a declarat deputatul conservator Jesse Norman.

„Este necesară o nouă conducere a Partidului Conservator, o forţă unificatoare şi pozitivă”, a subliniat Norman, denunţând inclusiv „centralizarea puterii” la Downing Street.

Prim-ministrul anterior al Marii Britanii, Theresa May, a fost înlăturat din această funcție în 2018 după ce 63% dintre parlamentarii conservatori nu i-au acordat votul de încredere.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Colonelul Vadim Zimin, cel care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, a fost găsit împușcat în cap în locuinţa sa

Încă un incident cel puțin dubios a avut loc în Rusia, Vadim Zimin, colonelul care îi căra…