Acasă Externe Camera Reprezentanţilor din SUA, a votat un pachet de ajutor pentru Ucraina și Israel, Biden: ”Un mesaj clar cu privire la puterea leadership-ului american”

Camera Reprezentanţilor din SUA, a votat un pachet de ajutor pentru Ucraina și Israel, Biden: ”Un mesaj clar cu privire la puterea leadership-ului american”

0
0
94

Camera Reprezentanţilor din SUA, a votat un pachet de ajutor pentru Ucraina și Israel, Biden: ”Un mesaj clar cu privire la puterea leadership-ului american”.

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat, sâmbătă, un pachet de ajutor cheie în valoare de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Preşedintele american Joe Biden afirmă că adoptarea de către Camera Reprezentanţilor a proiectelor de lege privind ajutorul pentru Ucraina, Israel şi regiunea Indo-Pacific transmite un „mesaj clar” despre leadership-ul american în lume.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dimitri Peskov a criticat pachetul de ajutor pentru Ucraina aprobat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor din SUA, afirmând că ”va ruina şi mai mult Ucraina”. La rândul său, purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a calificat ajutorul american drept ” sprijin direct pentru activităţi teroriste”.

Pachetul include ajutor pentru Ucraina în lupta împotriva Rusiei.

De asemenea, Camera Reprezentanţilor a adoptat Suplimentul de securitate pentru Israel, pachet de 26,4 miliarde de dolari pentru a ajuta Israelul.

Cu o susţinere covârşitoare, Camera Reprezentanţilor a aprobat partea legată de Ucraina, un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari, o demonstraţie puternică a sprijinului american. Unii parlamentari au aplaudat, fluturând steaguri albastre şi galbene ale Ucrainei.

Aproape 14 miliarde de dolari incluse în pachet ar ajuta Ucraina să cumpere sisteme avansate de armament şi alte echipamente de apărare.

Pachetul de 26 de miliarde de dolari pentru ajutorarea Israelului şi acordarea de ajutor umanitar cetăţenilor din Gaza a fost, de asemenea, aprobat fără probleme.

Pachetul legat de Israel include, de asemenea, 4 miliarde de dolari pentru sistemele de apărare antirachetă Iron Dome şi David’s Sling, 1,2 miliarde de dolari pentru sistemul de apărare Iron Beam, 4,4 miliarde de dolari pentru refacerea articolelor şi serviciilor de apărare furnizate Israelului, 3,5 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de sisteme de arme avansate şi alte articole prin intermediul Programului de finanţare militară externă, 9,2 miliarde de dolari pentru asistenţă umanitară – inclusiv alimente de urgenţă, adăposturi şi servicii de bază – pentru populaţiile aflate în situaţii de criză.

Camera Reprezentanţilor a adoptat şi suplimentul de securitate pentru regiunea Indo-Pacific, pachet care include 8,1 miliarde de dolari pentru a contracara acţiunile Chinei în regiunea Indo-Pacific, 3,3 miliarde de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii submarine, 2 miliarde de dolari pentru finanţarea militară externă pentru Taiwan şi alţi aliaţi cheie, 1,9 miliarde de dolari pentru refacerea articolelor şi serviciilor de apărare furnizate Taiwanului şi partenerilor regionali.

Textul de lege va fi trimis acum la Senat, care are majoritate democrată şi a adoptat o măsură similară în urmă cu mai bine de două luni. Se aşteaptă ca Senatul să adopte măsura săptămâna viitoare şi să o trimită la preşedintele Joe Biden pentru a o promulga.

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul vital pentru Ucraina, de 61 de miliarde de dolari. Zelenski: ”Ajutorul va împiedica extinderea războiului, va salva mii și mii de vieți și va ajuta cele două națiuni ale noastre să devină mai puternice.”

Procesul de vot în Camera Reprezentanților din SUA s-a încheiat favorabil pentru Ucraina, având în vedere că a fost aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari, vital pentru rezistența în războiul cu Rusia, relatează BBC. Votul fusese amânat luni de zile de către republicani, pentru că o parte dintre ei insistau ca banii să fie folosiți pentru securizarea graniței dintre SUA și Mexic. Zelenski a reacționat imediat mulțumind Statelor Unite și exprimându-și speranța că proiectul de lege va fi susținut și în Senat pentru ca mai apoi să fie trimis pe biroul președintelui Joe Biden.

Cu o susţinere covârşitoare, Camera Reprezentanţilor a aprobat partea legată de Ucraina, respectiv ajutorul de 61 de miliarde de dolari, gest demonstrativ puternic din partea americanilor privind sprijinul acordat Ucrainei.

Unii parlamentari au aplaudat, fluturând steaguri albastre şi galbene ale Ucrainei. Circa 14 miliarde de dolari adin acest pachet ar ajuta Ucraina să cumpere sisteme avansate de armament şi alte echipamente de apărare.
Ucraina, care se bazează în mare măsură pe armele occidentale, avea nevoie disperată de acest ajutor în lupta intensă cu Rusia.

Soldații ucraineni au tot mai puțină muniție, fiind nevoiți să raționalizeze obuzele pe câmpul de luptă.

Vor avea loc voturi separate în Camera Reprezentanților pentru un pachet de ajutor pentru Israel dar și pentru Taiwan, pentru a descuraja agresiunea chineză.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat la scurt timp după aflarea veștii că americanii au aprobat ajutorul militar important pentru Ucraina.

”Sunt recunoscător Camerei Reprezentanților Statelor Unite, ambelor partide, și personal președintelui Mike Johnson pentru decizia care menține istoria pe drumul cel bun. Democrația și libertatea vor avea întotdeauna o semnificație globală și nu vor eșua niciodată atâta timp cât America ajută la protejarea lor.

Legea vitală de ajutorare a Ucrainei, adoptată astăzi de către Camera Reprezentanților SUA va împiedica extinderea războiului, va salva mii și mii de vieți și va ajuta ambele noastre națiuni să devină mai puternice. Pacea și securitatea echitabile pot fi obținute doar prin forță. Sperăm că proiectele de lege vor fi susținute în Senat și trimise pe biroul președintelui Biden. Vă mulțumim, America”, a transmis Zelenski.

”Astăzi, membrii ambelor partide din Camera Reprezentanţilor au votat pentru a promova interesele noastre de securitate naţională şi pentru a trimite un mesaj clar cu privire la puterea leadership-ului american pe scena mondială. În acest punct critic de răscruce, ei s-au unit pentru a răspunde apelului istoriei, adoptând o legislaţie urgentă privind securitatea naţională pentru care am luptat luni de zile pentru a o asigura”, a precizat Biden într-un comunicat.

”Îndemn Senatul să îmi trimită rapid acest pachet de măsuri, astfel încât să îl pot promulga şi să putem trimite rapid arme şi echipamente în Ucraina pentru a răspunde nevoilor urgente de pe câmpul de luptă”, a adăugat el.

Rusia a reacționat după votul din Camera Reprezentanților din SUA, printr-o declarație oficială referitor la ajutorul american care ar ”omorî şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev”, informează AFP.

”Decizia de a oferi ajutor Ucrainei era aşteptată şi previzibilă. Va îmbogăţi şi mai mult Statele Unite ale Americii şi va ruina şi mai mult Ucraina, omorând şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev”, a transmis purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de agenţia rusă de ştiri de stat TASS.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Curg banii pentru Kamala Harris, a înregistrat donații record într-o singură zi, cine ar putea fi vicepreședintele său dacă va fi nominalizată de democrați

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Curg banii pentru Kamala Harris, a înr…