Acasă Externe Cel puțin 2 oameni au murit și mai mulți au fost răniți, într-un atac armat în centrul Tel Avivului, Poliţia a intervenit în forţă

Cel puțin 2 oameni au murit și mai mulți au fost răniți, într-un atac armat în centrul Tel Avivului, Poliţia a intervenit în forţă

0
129

Cel puțin două persoane au murit și mai multe au fost grav rănite într-un atac armat produs joi în centrul orașului Tel Aviv, cel mai recent din mai multe atacuri în care au fost ucise 13 persoane în ultima lună, informează Reuters.

Poliția, care îl caută pe atacator, le-a spus locuitorilor să rămână în casă.

Imaginile difuzate la televiziunea israeliană au arătat un număr mare de poliţişti şi personal al serviciilor de urgenţă la faţa locului, în centrul oraşului.

Unitatea specială de poliţie Yamam din Tel Aviv patrulează în căutarea a mai multor potenţiali terorişti. În atacul de joi seara au fost împuşcate 10 persoane: două au murit, iar 8 sunt rănite.

Un oficial al unui spital israelian a declarat că două persoane au fost ucise. Serviciul de ambulanţă Magen David Adom a declarat că a transportat la spital şase persoane cu răni grave.

Poliţia, care îl caută pe atacator, le-a spus locuitorilor să rămână în casă.

Un terorist a deschis focul de la mică distanță și apoi a fugit pe jos. Mai multe persoane sunt rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Eli Levy, la postul de televiziune Canal 13, scrie Mediafax. „Nu vă părăsiți casele. Nu scoateți capul pe fereastră. Nu vă apropiați de balcoane„, a spus el.

Imaginile de televiziune au arătat ofițeri înarmați alergând pe strada Dizengoff, o stradă comercială importantă, și pe străzi secundare mai mici, încercând să dea de urma atacatorului.

Acesta este cel de-al patrulea atac terorist grav pe care Israelul l-a suferit în ultimele săptămâni. Săptămâna trecută, un terorist a împuşcat şi ucis cinci persoane în oraşul Bnei Brak. Înainte de aceasta, doi terorişti islamişti au împuşcat şi ucis doi israelieni în oraşul Hadera. În Be’er Sheva, un terorist a înjunghiat şi a ucis patru israelieni. Ierusalimul a fost, de asemenea, scena mai multor atacuri, scrie TPS Israel.

Un oficial al unui spital israelian a declarat că două persoane au fost ucise. Serviciul de ambulanță Magen David Adom a declarat că a transportat la spital șase persoane cu răni grave.

Un număr mare de echipaje de intervenţii de urgenţă au sosit la faţa locului, iar poliţia, care îl caută pe atacator, le-a spus locuitorilor să rămână în case.

Motivul atacului nu a fost imediat clar, dar a venit pe fondul tensiunilor crescute în urma unei serii de atacuri mortale efectuate de palestinieni.

Serviciul de urgență Magen David Adom din Israel a declarat, că a primit informații despre un atac în ”mai multe părți” din centrul orașului Tel Aviv. Acesta a spus că a evacuat șase persoane la un spital din apropiere, dintre care trei erau în stare gravă sau critică.


Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Colonelul Vadim Zimin, cel care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, a fost găsit împușcat în cap în locuinţa sa

Încă un incident cel puțin dubios a avut loc în Rusia, Vadim Zimin, colonelul care îi căra…