Acasă Externe Colonelul Vadim Zimin, cel care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, a fost găsit împușcat în cap în locuinţa sa

Colonelul Vadim Zimin, cel care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, a fost găsit împușcat în cap în locuinţa sa

0
91

Încă un incident cel puțin dubios a avut loc în Rusia, Vadim Zimin, colonelul care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, a fost găsit împușcat în cap în propria bucătărie.

Vadim Zimin, colonelul în retragere din Serviciul Federal de Securitate, cel care căra valiza nucleară a lui Vladimir Putin, a fost găsit împușcat, în casa sa de lângă Moscova.

Colonelul de 53 de ani, care se ocupa de servieta secretă, e în stare gravă, spun unele rapoarte.

Vadim Zimin a fost și în serviciul fostului președinte, Boris Elțin. Zimin a fost găsit cu o rană de armă în apartamentul său din Krasnogorsk, regiunea Moscova. Potrivit surselor, acesta era în arest la domiciliu, fiind cercetat penal pentru presupusă luare de mită, după ce s-a alăturat serviciului vamal într-un post superior.

Trupul a fost găsit de către fratele său, iar lângă el era un pistol.

Presa rusă a raportat că oficialul „a încercat să se sinucidă” după ce a băut cu fratele său. Zimin a fost descoperit de fratele său, care ar fi fost în baie în momentul împușcăturii de luni.

Se crede că ”servieta secretă” conține aparatul de lansare a rachetelor nucleare strategice ale Kremlinului, printr-un cod cheie personalizat și este sub supraveghere 24 de ore din 24 și 7 zile din 7.

Zimin a fost văzut în trecut cu „valiza nucleară” alături de Putin, iar prezența servietei este considerată ca o amenințare simbolică la adresa Occidentului.

Zimin a fost găsit în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, regiunea Moscova, în seara zilei de miercuri, 22 iunie. Presa rusă de stat a relatat că oficialul „a încercat să se sinucidă” și a fost descoperit de fratele său ”într-o baltă de sânge”. Zimin ar fi suferit o rană prin împușcare la cap, iar în apropiere a fost găsit un pistol pneumatic Izh 79-9TM.

Incidentul are loc după ce recent s-a anunțat că Zimin va fi cercetat penal pentru luare de mită, iar colonelul a fost plasat în arest la domiciliu. Zimin neagă acuzațiile de luare de mită care i se aduc, legate de noua sa funcție în cadrul serviciului vamal.Incidentul a stârnit suspiciuni în presa internațională, după o serie de incidente misterioase și decese misterioase în care au fost implicați oficiali ruși de rang înalt și oameni de afaceri legați de Putin.

Zimin a îndeplinit această funcție încă de când fostul său șef, Boris Elțîn, era liderul Federației Ruse.

Presa rusă de stat a relatat că oficialul ”a încercat să se sinucidă” și a fost descoperit de fratele său „într-o baltă de sânge”.

Zimin ar fi suferit o rană prin împușcare la cap, iar în apropiere a fost găsit un pistol pneumatic Izh 79-9TM.

Incidentul a stârnit suspiciuni în presa internațională, după o serie de incidente misterioase și decese misterioase în care au fost implicați oficiali ruși de rang înalt și oameni de afaceri legați de Putin.


Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Înainte de sosirea lui Nancy Pelosi în Taiwan, China a scos armata la înaintare, și rachetele balistice pe străzi, tensiune în zona Pacificului

Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților din Congresul American și al treilea om în sta…