Acasă Externe Comisia Europeană dă 300 mld. euro Franței și 1 mld. euro României.

Comisia Europeană dă 300 mld. euro Franței și 1 mld. euro României.

0
4
22,421

Un miliard de euro României și 300 de miliarde Franței! Echitabil nu? Pentru că desigur, Uniunea Europeană, solidaritatea, valorile, unitatea, toate porcăriile și vrăjelile ce ne-au fost vârâte pe gât în ultimii ani, iar noi, ca niște cetățeni exemplari ce ne aflam, le-am înghițit pe nemestecate și pe necercetate!

Fostul europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, critică în termeni foarte duri decizia Comisiei Europene de a aloca Franței 300 de miliarde de euro destinate stimulării economiei afectată de pandemia de coronavirus, având în vedere faptul că România a primit de la nivel european doar 1 miliard de euro pentru redresarea economiei românești. ”Onorata Comisie Europeană vrea solidaritate, dar nu și pentru „căței”, adică statele astea care sunt pe la periferie”, a precizat Norica Nicolai, cerându-le în acest sens explicații atât președintelui Klaus Iohannis, cât și premierului Ludovic Orban.

Ieri, potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, suntem anunțați că stimabila Comisie Europeană alocă României peste 1 miliard de euro, fonduri pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus!

Am fi zis ”ce generoși sunt”, dacă astăzi nu ieșea public madame Margrethe Vestager cu un anunț care depășește orice imaginație.

Mai exact: Comisia Europeană a aprobat, sâmbătă, trei programe de asistenţă propuse de Franţa în contextul epidemiei de coronavirus, urmând a fi alocate 300 de miliarde de euro destinate stimulării economiei franceze.

300 de miliarde de euro vs 1 miliard de euro!!!

Asta este solidaritatea europeană despre care ni se tot vorbește?

Ce reprezintă banii care sunt alocați României?

1) 483 de milioane de euro – prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale. Aici vine următoarea întrebare: această amânare e doar pentru anul acesta? Sau va trebui să rambursăm anul viitor?

2) 637 de milioane de euro – avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie și aprilie, bani necesari luptei împotriva crizei de coronavirus.

Nimic despre susținerea firmelor românești. Nimic despre cum pot fi salvate sute de mii de locuri de muncă!

Onorata Comisie Europeană vrea solidaritate, dar nu și pentru „căței”, adică statele astea care sunt pe la periferie. Suntem buni în rolul de slugi ale onorabilei Comisii, să respectăm tot ce zic, să facem după cum ne dictează, să jucăm după cum ne cântă, dar când e ditamai pandemia mondială suntem lăsați la urmă. Ne aruncă și nouă niște firimituri!

Domnilor Iohannis și Orban, cei care sunteți în fiecare zi cu europenismul și solidaritatea europeană în gură, știați ceva despre asta?

A propus și România programe de asistență la Comisia Europeană? Ați solicitat, pentru că aveți și Guvernul și Președintele, să primească și economia României ajutor din partea Uniunii Europene?

Vă întreb și eu ca Moromete: politica cui o faceți voi? Sunteți siguri că pe a României?

Sau voi, domnilor Iohannis și Orban, sunteți primii doar la cerut derogări de la Convenția Drepturilor Omului?”, se arată pe pagina de Facebook a Noricăi Nicolai

Liberté, égalité, fraternité…

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

În timp ce România se screme la cheremul Austriei să intre și terestru în Schengen, unele State membre au reintrodus controale ”temporare” la frontieră

Facebook 8 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email În timp ce România se screme la cher…