Acasă Externe Cutremur în Croația, 5,4 grade pe scara Richter.

Cutremur în Croația, 5,4 grade pe scara Richter.

0
0
574

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter, a zguduit Croația, duminică dimineață, provocând moartea unui tânăr de 15 ani și importante daune materiale.

Fațadele clădirilor din centrul vechi al capitalei Zagreb s-au prăbușit.

Cel mai puternic seism din ultimii 140 de ani Cutremurul a fost resimţit la ora locală 06.00, un ceas mai târziu la București, iar numeroși locuitori din Zagreb, oraș cu peste 800.000 de locuitori, au ieşit în stradă. Între altele, cutremurul a afectat clădirile vechi din Piața Markov, dar și clădirea Guvernului. Andrej Plenkovici, prim-ministru, a spus, într-o conferință de presă. că ”potrimit seismologilor, acest cutremur a fost cel mai puternic din Zagreb din 1880 încoace”.

Oficialul a îndemnat oamenii să nu intre în panică. Armata, mobilizată Cu toate acestea, ministrul Apărării, Damir Krsticevici, a declarat a ordonat ”mobilizare” armatei pentru a ajuta Zagrebul.

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa, potrivit agenţiei croate de ştiri Hina, care precizează că victima este un băiat de 15 ani. Potrivit autorităţilor locale, mai multe persoane au rămas blocate în locuinţe.

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Dictatorul rus și cel chinez, întâlnire de stat și de fast la Beijing, Xi Jinping îi transmite lui Putin, că Rusia şi China ”vor apăra dreptatea în lume”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Preşedintele rus Vladimir Putin, a sos…