Acasă Externe După 4 doze de vaccin, Preşedintele american Joe Biden, a fost testat pozitiv la COVID-19

După 4 doze de vaccin, Preşedintele american Joe Biden, a fost testat pozitiv la COVID-19

0
93

Preşedintele american Joe Biden, a fost testat pozitiv la COVID-19 joi şi prezintă „simptome foarte uşoare”, a anunţat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Joe Biden se va izola în Casa Alba. Anunţul a fost făcut de oficialii de la Casa Albă în cursul acestei dimineţi. „În acestă dimineaţă, preşedintele Biden a fost testat pozitiv la Covid 19. Este vaccinat complet şi are şi două boostere. Are simptome foarte uşoare„, a declarat Karine Jean-Pierre, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

A început tratamentul cu Paxlovid. În conformitate cu reglementările CDC, preşedintele Biden se va izola la Casa Albă şi va continua să-şi exercite atribuţiile. Imediat ce testele vor fi negative, se va întoarce la muncă în program normal„, a mai declarat Karine Jean-Pierre, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

”Prieteni, mă simt foarte bine”, a scris joi președintele american Joe Biden, pe Twitter, după ce a fost depistat pozitiv la Covid-19, la vârsta de 79 de ani.

Președintele, ale cărui simptome sunt ”foarte ușoare”, potrivit Casei Albe, a adăugat: ”În continuare ocupat”, într-un mesaj însoțit de o fotografie menită să arate că este prezent la conducere.

Într-o declarație, medicul său Kevin O’Connor spune că președintele a fost testat inițial pozitiv joi, după un test antigen, care a fost confirmat ulterior de un test PCR.

Medicul oferă această listă de simptome, care au apărut miercuri seara: ”nas care curge”, ”oboseală” și ”tuse uscată ocazională”.

Democratul, care nu fusese niciodată testat pozitiv, a ”început să ia paxlovid”, pastila anti-Covid, produsă de Pfizer, și se va izola la Casa Albă până când va fi testat din nou negativ, a precizat purtătoarea sa de cuvânt Karine Jean-Pierre.

Joe Biden este complet vaccinat și a primit două doze de rapel, așa că mă aștept ca el să răspundă favorabil” la tratament, a declarat medicul său.

Președintele ”va continua să își îndeplinească toate îndatoririle” în timpul izolării sale din apartamentul său privat, a precizat Casa Albă.

Soția sa, Jill Biden, a declarat că a fost testată negativ. ”Am vorbit cu el acum câteva minute. Este bine, se simte bine”, a declarat ea reporterilor în timpul unei călătorii în Michigan.

Președintele, care dorește să facă campanie înaintea alegerilor legislative din noiembrie, a fost nevoit să își anuleze următoarele deplasări. El urma să meargă în Pennsylvania joi și în Florida lunea viitoare.

Joe Biden, care a fost ales în parte pe baza promisiunii de a se ocupa de epidemia Covid-19, a subliniat întotdeauna că respectă liniile directoare privind distanțarea și purtarea de măști.

Vicepreședintele Kamala Harris, care a avut Covid-19 în aprilie, a fost testată negativ joi, potrivit biroului său.

Casa Albă a promis că va raporta ”zilnic” despre starea de sănătate a lui Joe Biden, care a fost găsit ”robust” și ”apt” pentru funcție în urma unui examen medical efectuat în noiembrie anul trecut.

Ultimul test negativ pentru șeful statului american, care a efectuat săptămâna trecută un turneu în Israel și Arabia Saudită, a fost marți, a precizat Karine Jean-Pierre.

Statele Unite înregistrează în prezent aproximativ 130.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, o cifră despre care experții spun că este subestimată, iar numărul de spitalizări este, de asemenea, în creștere. Subvarianta foarte contagioasă BA.5 a Omicron este dominantă în țară, reprezentând aproximativ 80% din cazuri.

Paxlovid, pe care îl ia Joe Biden, este un tratament antiviral care acționează prin reducerea capacității de replicare a virusului, încetinind astfel evoluția bolii.

Pentru a fi eficient, acesta trebuie administrat în primele zile de la debutul simptomelor.

Tratamentul este recomandat în SUA pentru persoanele care riscă să dezvolte un caz sever al bolii, categorie în care se încadrează președintele SUA din cauza vârstei sale.

Predecesorul lui Joe Biden, republicanul Donald Trump, a anunțat pe 2 octombrie 2020 pe Twitter că a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

El a fost evacuat cu elicopterul la Spitalul Militar Walter Reed și a fost tratat acolo timp de trei nopți, fără ca Casa Albă să facă vreo precizare cu privire la gravitatea stării sale.

Opoziția republicană și-a atenuat joi criticile mereu vehemente la adresa lui Joe Biden, iar mulți dintre liderii săi i-au adresat rugăciuni sau urări de însănătoșire grabnică.

Îmi pare rău să aud că președintele Biden a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Îi doresc o recuperare rapidă”, a scris pe Twitter liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Înainte de sosirea lui Nancy Pelosi în Taiwan, China a scos armata la înaintare, și rachetele balistice pe străzi, tensiune în zona Pacificului

Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților din Congresul American și al treilea om în sta…