Acasă Externe Fostul președinte al SUA, Donald Trump anunță oficial că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024

Fostul președinte al SUA, Donald Trump anunță oficial că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024

0
0
257

Fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a anunţat în mod oficial, în noaptea de marţi spre miercuri, că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024. Actele depuse de Trump au ajuns la Comisia Electorală Federală cu puţin timp înainte ca acesta să facă anunţul la Mar-a-Lago, proprietatea sa din Florida.

În această seară îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Trump în faţa unei audienţe de câteva sute de susţinători într-o sală de la proprietatea sa din Mar-a-Lago, unde a vorbit flancat de peste 30 de steaguri americane şi bannere pe care scria ”Make America Great Again!”.

Pentru a face America măreaţă şi glorioasă din nou, îmi anunţ în această seară candidatura pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite„, a declarat Trump.

Mult aşteptata campanie a lui Trump vine în contextul în care fostul preşedinte încearcă să recupereze lumina reflectoarelor, după performanţa sub aşteptări a Partidului Republican în alegerile de la mijlocul mandatului.

Republicanii nu au reuşit să obţină o majoritate în Senat, au eşuat în eforturile lor de a ocupa mai multe locuri la nivel statal şi nu au reuşit încă să obţină o majoritate în Camera Reprezentanţilor, evoluţii care i-au forţat pe Trump şi pe alţi lideri de partid să adopte o poziţie defensivă.

Marţi seară, el a recunoscut pierderile suferite de partidul său, dar nu a contestat rezultatele – o schimbare marcantă faţă de modul în care a tratat de mult timp propria sa înfrângere în alegerile prezidenţiale din 2020.

În discursul său, Trump a lansat atacuri la Biden şi democraţi şi a lăudat realizările propriei administraţii.

În patru ani scurşi, toată lumea se descurca grozav. Toată lumea prospera ca niciodată înainte”, a descris el propriul său mandat.

”Acum suntem o naţiune în declin”.

El a mai spus că economia americană îşi revenea rapid atunci când a părăsit mandatul, după ce scăzuse în timpul pandemiei de coronavirus.

”Acum suntem o naţiune în declin”, a spus Trump, citând ratele ridicate ale inflaţiei din mandatul lui Biden.

Demersul lui Trump de a reveni în Biroul Oval ar putea întâmpina obstacole. Trump a sperat să se folosească de câştigurile aşteptate ale Partidului Republican în alegerile de săptămâna trecută pentru a se propulsa în vârful cursei pentru nominalizare a partidului său. Eşecul candidaţilor susţinuţi de el şi victoriile majore înregistrate de alţi lideri mai mici din partid au făcut ca cursa din cadrul Partidului Republican pentru nominalizare să pară mult mai strânsă.

Trump a început deja să îl atace public pe DeSantis, iar marţi guvernatorul republican al Floridei a răspuns.

La sfârşitul zilei, le-aş spune oamenilor să meargă să verifice tabela de marcaj de marţea trecută”, a declarat DeSantis reporterilor.

Trump a încercat să dea vina pe liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, pentru performanţa Partidului Republican – iar aliaţii lui McConnell l-au criticat pe Rick Scott, senatorul de Florida care conduce comitetul de campanie al republicanilor din Senat.

Trump se confruntă, de asemenea, cu o serie de investigaţii penale care se intensifică, inclusiv o anchetă a Departamentului de Justiţie privind sutele de documente clasificate care au fost descoperite în cutii şi sertare la reşedinţa sa din Mar-a-Lago.

În timp ce predecesorul său Donald Trump a anunţat o a treia candidatură la Casa Albă, preşedintele Joe Biden a scris pe Twitter: „Donald Trump a dezamăgit America”.

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Vladimir Putin, escortat de patru avioane de vânătoare Suhoi Su-35, echipate ”cu diferite tipuri de armament”, în zborul spre Abu Dhabi

Criminalul de război de la Kremlin, invadatorul Vladimir Putin, s-a dus în Emiratele Arabe…