Acasă Externe Frans Timmermans: ”Comisia Europeană propune o reducere obligatorie a consumului de electricitate cu 10%”

Frans Timmermans: ”Comisia Europeană propune o reducere obligatorie a consumului de electricitate cu 10%”

0
0
165

Comisia Europeană a propus, miercuri, o reducere obligatorie a consumului european de electricitate cu 10%, în timp ce în orele de vârf reducerea trebuie să fie de minim 5%, a declarat Frans Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Au trecut aproape șapte luni de când Putin a început războiul ilegal și barbar împotriva Ucrainei. Am văzut acte incredibile de curaj din partea ucrainenilor și acte josnice de barbarism din partea rușilor, dar am văzut și solidaritate puternică din partea europenilor. Războiul lui Putin a declanșat o criză a energiei în Europa care continuă să aibă repercusiuni uriașe.

Drept răspuns, am acționat pentru a asigura stocuri și să accelerăm regenerabilele, pentru a începe să reducem cererea de gaz, pentru siguranța europenilor în această iarnă.

Dar încă ne confruntăm cu un decalaj profund între ofertă și cerere pe piața de energie. Piața, cândva liberă, a fost sabotată. Trebuie să înțelegem că situația dinainte de război cu combustibili fosili în abundență nu se mai întoarce. Folosirea energiei ca armă de către Putin ne face să ne confruntăm cu prețuri în creștere nesuportabilă a energiei, cu care gospodăriile și IMM-urile se luptă.

Dacă lăsăm asta pe seama pieței, înseamnă să taxăm cei mai săraci consumatori, să aducem afacerile pe marginea prăpastiei și să lăsăm familii în frig. Nu toată lumea are nevoie cu facturile, dar milioane de europeni au nevoie foarte urgent.

Situația este fără precedent și așa că și măsurile de a rezolva situația sunt fără precedent.

Astăzi propunem mai multe lucruri:

În primul rând, propunem o reducere a consumului european de energie electrică de 10%. În orele de vârf, consumul de electricitate trebuie să scadă cu minim 5%.

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Preşedintele Austriei, îl contrazice din nou pe Nehammer, cu privire la aderarea României la Schengen: ”Nu sunt de acord cu decizia Guvernului meu”

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, consideră că decizia guvernului tării sal…