Acasă Externe Macron, a anunţat că începând de vineri va fi reinstituită carantina generală în Franța, în România, Iohannis se pregătește de alegeri

Macron, a anunţat că începând de vineri va fi reinstituită carantina generală în Franța, în România, Iohannis se pregătește de alegeri

0
0
560

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că începând de vineri va fi reinstituită carantina generală, în contextul numărului mare de cazuri de coronavirus, deşi şcolile vor rămâne deschise. Carantina generală va fi până pe 1 decembrie ”cel puțin”.

Deşi eforturile făcute au fost utile, luciditatea ne cere să admitem că nu sunt suficiente. Virusul circulă în Franţa la o viteză pe care nu au putut-o anticipa nici măcar cele mai pesimiste previziuni. (…) La fel ca vecinii noştri, suntem afectaţi profund de accelerarea bruscă a epidemiei, de un virus care pare să câştige forţă pe măsură ce se apropie iarna. Suntem surprinşi toţi în Europa de evoluţia virusului. În acest context, responsabilitatea mea este să îi protejez pe toţi francezii şi o asum, în pofida polemicilor„, declară Emmanuel Macron.

Unele reguli se vor schimba. Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar. Creșele, școlile și liceele vor rămâne deschise cu protocoale de sănătate consolidate”, anunță Emmanuel Macron, președintele Franței. Universitățile se vor închide, iar cursurile vor fi online.

La fel ca în primăvară, francezii vor putea să iasă la muncă, să meargă la medic, să ofere asistenţă unui apropiat, să facă cumpărături sau să ia aer. Întâlnirile private vor fi excluse, întrunirile publice interzise”, spune președintele.

Scopul nostru este să ajungem de la 50.000 de infectări pe zi la 4000”, subliniază Emmanuel Macron.

Vom evalua, la fiecare două săptămâni, dacă putem atenua măsurile. Să respectăm riguros regulile timp de 15 zile. Dacă vom rezolva cât de cât situația în 15 zile, vom putea relaxa măsurile”, declară președintele.

Emmanuel Macron spune că „avem nevoie de simțul responsabilității tuturor”. ”Rămâi acasă cât mai mult posibil. Urmează regulile. Succesul depinde de simțul civic al fiecăruia. Fiecare oră contează”, susține președintele Franței.

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Dictatorul rus și cel chinez, întâlnire de stat și de fast la Beijing, Xi Jinping îi transmite lui Putin, că Rusia şi China ”vor apăra dreptatea în lume”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Preşedintele rus Vladimir Putin, a sos…