Acasă Externe Macron, se distanțează de afirmațiile lui Biden despre Putin: ”Nu putem escalada nici în cuvinte, nici în acțiuni”

Macron, se distanțează de afirmațiile lui Biden despre Putin: ”Nu putem escalada nici în cuvinte, nici în acțiuni”

1
304

Președintele Franței, Emmanuel Macron, joacă la două capete. Locatarul de la Elysee, s-a distanțat de mesajul transmis de președintele american, Joe Biden, despre Vladimir Putin, sâmbătă, în Polonia.

Președintele Joe Biden, l-a numit ”măcelar” pe liderul autocrat de la Kremlin, Vladimir Putin. În plus, în finalul declarației sale, din Varșovia, a transmis că liderul de la Kremlin nu mai poate rămâne la putere.

Emmanuel Macron s-a delimitat de comentariile lui Joe Biden care l-a făcut ”măcelar” pe Vladimir Putin, arată DW. Președintele Franței a avertizat asupra escaladării verbale cu Moscova după ce omologul său, Joe Biden, l-a descris pe Vladimir Putin drept un ”măcelar”.

Eu nu voi folosi acele cuvinte” a spus Emmanuel Macron într-un interviu pentru France 3. Președintele francez a insistat că ”totul trebuie făcut pentru a opri situația de la escaladare” dacă există măcar o șansă de a opri războiul Rusiei în Ucraina.

Pentru sursa citată, Emmanuel Macron a mai precizat că a considerat că prima sa sarcină este ”încetarea focului în primul rând și apoi retragerea totală a trupelor ruse prin demersuri democratice.” ”Dacă vrem să facem asta, nu putem putem escalada nici în cuvinte, nici în acțiuni” spune președintele Franței.

Emmanuel Macron este liderul european care a purtat și poartă discuții cu Vladimir Putin, fiind cumva, printre singurii negociatori acceptați, în repetate rânduri, de Vladimir Putin, atât înaintea declanșării conflictului, cât și în timpul războiului. Președintele francez a acceptat inclusiv să fie umilit în timpul vizitei în Rusia, totul pentru pace. El a căutat mereu calea diplomatică și, din mesajul său, apreciem că are speranțe, în continuare, că eforturile diplomatice ar putea avea ca rezultat pacea.

Președintele american, Joe Biden, a declarat, sâmbătă, la Varșovia, că ”Această bătălie (n.r. din Ucraina) nu va câștigată în zile sau luni. Trebuie să ne pregătim pentru o luptă îndelungată.”, afirmând și că ”Forțele americane sunt aici pentru a apăra aliații din NATO, nu pentru un conflict cu Rusia. Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru din teritoriul NATO.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Colonelul Vadim Zimin, cel care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, a fost găsit împușcat în cap în locuinţa sa

Încă un incident cel puțin dubios a avut loc în Rusia, Vadim Zimin, colonelul care îi căra…