Acasă Externe Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi suferit un atac de cord, acesta ar fi conectat la aparate în stare gravă

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi suferit un atac de cord, acesta ar fi conectat la aparate în stare gravă

0
153

Un disident rus, fost șef al concernului petrolier Yukos, susține, că ministrul Apărării Serghei Șoigu ar fi suferit un atac de cord și e în stare critică, iar Putin ar fi arestat 20 de generali acuzați de corupție.

Informația este publicată de presa ucraineană, care îl citează pe Leonid Nevzlin.

Nevzlin este un fost co-proprietar al companiei rusești Yukos, care a fost condamnat în lipsă, în Rusia, la închisoare pe viață și s-a refugiat în Israel.

Potrivit Unian, el și-a păstrat legăturile cu mediile de afaceri și politice de la Moscova.

Șoigu ieșit din joc, poate deveni invalid dacă supraviețuiește. A avut brusc un atac de cord masiv, este la terapie intensivă, conectat la aparate„, a scris omul de afaceri pe Facebook.

Nevzlin susține că sunt zvonuri conform cărora atacul de cord al lui Șoigu nu ar fi fost „din cauze naturale”.

În postarea de pe Facebook, el mai scrie că 20 de generali ai Ministerului Apărării din Federația Rusă ar fi fost arestați, după ce s-a descoperit că, din 2014, aceștia ar fi furat din banii pe care Putin i-a alocat pentru pregătirea unei invazii pe scară largă în Ucraina.

Din 2014, aproximativ 10 miliarde de dolari alocați de Putin pentru pregătirea blitzkrieg-ului (război-fulger, n.r.) au fost furați„, susține Nevzlin.

Leonid Nevzlin, un disident rus fugit în Israel, fost șef al concernului petrolier Yukos, susține că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi suferit un atac de cord ”masiv” și este ținut în viață de aparate, iar președintele Vladimir Putin ar fi dispus arestarea a 20 de generali acuzați de corupție.

Omul de afaceri ruso-israelian susține că generalii au fost arestați pentru deturnarea fondurilor operative necesare pentru preluarea conducerii politice în Ucraina. ”Din 2014, aproximativ 10 miliarde de dolari alocați de Putin pentru pregătirea unui război rapid au fost furate”, susține Nevzlin.

Reamintim că Șoigu a fost văzut ultima oară în public pe 8 aprilie, la înmormântarea politicianului lui Vladimir Jirinovski.

Presa internațională a relatat, la finele lunii trecute, despre revenirea în spațiul public a ministrului Șoigu, după o absență mai mare două săptămâni, în care s-a speculat că oficialul rus ar fi fost spitalizat, tot în urma unor probleme cardiace, pe fondul problemelor trupelor ruse în Ucraina.

Șoigu anunța la momentul respectiv că Rusia și-a atins „în mare parte” țintele invaziei din Ucraina

În linii mari, principalele obiective ale operațiunii speciale au fost îndeplinite. A fost redus semnificativ potențialul militar al forțelor armate ale Ucrainei, ceea ce ne permite să ne concentrăm atenția și eforturile pentru atingerea obiectivului principal, eliberarea Donbasului„, a afirmat ministrul rus.

El a mai susținut că Ucraina nu mai are flotă militară, iar forțele aeriene ucrainene și sistemul de apărare aeriană au fost distruse, Rusia fiind cea care controlează acum spațiul aerian ucrainean.

20 de generali ai Ministerului Apărării au fost arestați. Toți ofițerii de stat major. Aici totul este clar – deturnarea totală a fondurilor pentru pregătirea conducerii ucrainene și a populației pentru întâlnirea solemnă a armatei eliberatorilor din Rusia. Din 2014, aproximativ 10 miliarde USD alocate de Putin pentru pregătirea blitzkrieg-ului au fost furate”, a spus fostul oficial.

Se pregătește un dosar penal împotriva lui Arkady Dvorkovich, el este de așteptat să depună mărturie împotriva colegilor și prietenilor săi. Surse FSB spun că, dacă nu ajunge la o înțelegere cu ancheta, va fi transferat la centrul de arest preventiv Matrosskaya Tishina sau Lefortovo. Surkov este în arest la domiciliu, fiind suspectat că a furat bani alocați pregătirilor de război. Este același caz în care au fost arestați 20 de generali”, a scris Nevzlin.

După cum a raportat Agenția Ucraineană de Știri, fostul membru al Dumei de Stat a Federației Ruse Ilya Ponomarev a anunțat reținerea fostului consilier al președintelui Rusiei Vladislav Surkov. El este acuzat în dosarul de delapidare în Donbas din 2014.

Pe 23 martie, presa rusă a raportat dispariția ministrului rus al apărării Serghei Șoigu din spațiul public. Mai târziu, Șoigu a fost arătat la o întâlnire tăcută cu Putin.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Colonelul Vadim Zimin, cel care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, a fost găsit împușcat în cap în locuinţa sa

Încă un incident cel puțin dubios a avut loc în Rusia, Vadim Zimin, colonelul care îi căra…