Acasă Externe Nici nu a terminat bine cu Ucraina și Rusia amenință deja Suedia și Finlanda să nu se alăture NATO

Nici nu a terminat bine cu Ucraina și Rusia amenință deja Suedia și Finlanda să nu se alăture NATO

0
174

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova, a declarat vineri că Rusia va răspunde dacă Suedia și Finlanda vor deveni state membre NATO.

Toate statele membre OSCE, inclusiv Finlanda și Suedia, au reafirmat principiul că securitatea unei țări nu poate fi construită în detrimentul securității altora.

Evident, aderarea Finlandei și Suediei la NATO, care este în primul rând o alianță militară, ar avea consecințe militare și politice grave, ceea ce ar impune țării noastre să răspundă”, a transmis Zakharova într-un briefing.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a invitat Suedia și Finlanda să participe astăzi la un summit virtual NATO privind situația din Ucrainei. În aceeași zi, premierul finlandez Sanna Marin a declarat că Finlanda va fi pregătită să adere la NATO „dacă problema securității naționale devine acută”.

Consiliul Europei a decis astăzi suspendarea apartenenței Rusiei la structurile organizației. Reprezentanții celor 47 de state membre au convenit „să suspende Federația Rusă din drepturile sale de reprezentare în Consiliul Europei”, în baza articolului 8 din statut.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Înainte de sosirea lui Nancy Pelosi în Taiwan, China a scos armata la înaintare, și rachetele balistice pe străzi, tensiune în zona Pacificului

Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților din Congresul American și al treilea om în sta…