Acasă Externe Presupuși spioni ruși arestați în Bavaria, plănuiau atacuri cu bombă asupra bazelor americane şi sabotarea fabricilor de armament

Presupuși spioni ruși arestați în Bavaria, plănuiau atacuri cu bombă asupra bazelor americane şi sabotarea fabricilor de armament

0
0
115

Presupuși spioni ruși arestați în Bavaria. Plănuiau atacuri cu bombă asupra bazelor americane şi sabotarea fabricilor de armament.

Război în Ucraina. Doi bărbați au fost reținuți în Germania pentru spionaj în favoarea Rusiei. Au furnizat informații despre bazele americane și plănuiau acte de sabotaj asupra fabricilor de armament, infrastructurii militare și industriale, pentru a submina ajutorul pentru Ucraina. Presa germană scrie chiar despre atacuri cu bombă planificate asupra bazelor americane.

Doi presupuşi spioni ruşi au fost arestaţi în Germania pentru că ar fi plănuit atacuri de sabotaj, inclusiv împotriva unor „facilităţi ale forţelor americane”, cu scopul de a submina sprijinul militar pentru Ucraina, a anunţat joi biroul procurorului federal german, relatează Reuters, AFP şi EFE.

Forţele de ordine au efectuat miercuri percheziţii la locuinţele şi locurile de muncă ale celor doi suspecţi, cu dublă cetăţenie, germană şi rusă, care sunt acuzaţi că lucrau pentru un serviciu secret străin, a anunţat parchetul antiterorist într-un comunicat.

Cei doi bărbaţi sunt suspectaţi că „au activat pentru un serviciu de informaţii străin” în ceea ce procurorii califică drept un „caz deosebit de grav” de spionaj. Cei doi suspecţi ar fi pregătit acte de sabotaj în Germania la ordinul serviciilor secrete ruse şi au fost arestaţi în oraşul Bayreuth, în nordul Bavariei (sud-estul ţării), precizează EFE, citând revista germană Der Spiegel.

Identificaţi ca fiind Dieter S. şi Alexander J., aceştia sunt acuzaţi de activităţi de acţiuni de recunoaştere pentru reperarea unor potenţiale ţinte în vederea atacării lor, între care „facilităţi ale forţelor armate americane” staţionate în Germania.

Principalul acuzat, Dieter S., în vârstă de 39 de ani, făcea schimb de informaţii cu o persoană legată de serviciile secrete ruse încă din octombrie 2023 în vederea unor posibile acte de sabotaj pe teritoriul german.”Acţiunile vizau în special subminarea sprijinului militar acordat de Germania Ucrainei (pentru ca ea să se apere) împotriva războiului de agresiune rus”, au declarat procurorii.

Dieter S. i-ar fi spus persoanei de contact că este pregătit „să comită atacuri cu explozibil şi să provoace incendii criminale în principal împotriva infrastructurilor militare şi obiectivelor industriale în Germania”. În acest scop, Dieter S. a adunat informaţii despre potenţiale ţinte, „inclusiv facilităţi ale forţelor armate americane”.

Alexander J. i s-a alăturat de la sfârşitul lunii martie 2024, potrivit parchetului. Dieter S. a făcut fotografii şi înregistrări video cu anumite potenţiale ţinte, cum ar fi transporturi şi echipamente militare, iar apoi ar fi transmis aceste informaţii persoanei sale de contact.

Acesta este, de asemenea, acuzat de apartenenţă la o organizaţie teroristă străină, procurorii suspectându-l că a fost combatant într-o unitate armată a „Republicii Populare Doneţk” în estul Ucrainei între 2014 şi 2016. Germania a fost zguduită de mai multe cazuri de presupus spionaj în favoarea Rusiei de la invazia acesteia în Ucraina la începutul anului 2022.

Un fost agent secret german este judecat în prezent la Berlin pentru că, în toamna anului 2022, ar fi transmis informaţii clasificate către Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB), acuzaţie pe care el o neagă categoric.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Cum au reacţionat Zelenski și liderii europeni, după anunțul lui Joe Biden de retragere din cursa prezidențială pentru Casa Albă

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Cum au reacţionat Zelenski și lideri…