Acasă Externe Primele semne ale unei lovituri de stat în Ucraina, proteste violente la Kiev, parlamentarii s-au baricadat în clădire

Primele semne ale unei lovituri de stat în Ucraina, proteste violente la Kiev, parlamentarii s-au baricadat în clădire

0
155

În timp ce armata rusă se află la graniţele ţării, pregătită să intervină în forţă, se întâmplă proteste violente la Kiev. Mai mulți protestatari au forțat să intre în clădirea Parlamentului, iar forțele de ordine au ripostat, potrivit 112 Ukraine.

Protest violent în Ucraina! Sub zidurile Parlamentului a avut loc astăzi un miting al antreprenorilor, care nu au ezitat să se lupte cu poliția, informează Ukraina24/7.

Sursa citată menționează că au existat și apeluri în mulțime pentru a lua cu asalt instituția. Oficialii din interior au fost nevoiți să se baricadeze pe interior. Protestatarii au venit din nou să ceară autorităților anularea sau amânarea introducerii registratorilor operațiunilor de decontare (RPO).

De asemenea, în paralel, în Kiev au fost împușcături în centrul orașului. Incidentul a avut loc în apropierea clădirii SBU, conform informațiilor preliminare, reprezentanți ai organizației Steagul Ucrainei au încercat să lipească autocolante pe casa de schimb valutar din zonă.

În același timp, o mașină de colectare s-a deplasat până la casa de schimb valutar, iar gardianul a crezut că sunt jefuiți și împușcați în aer. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Cel puțin 2 persoane au fost reținute în urma incidentelor. Jurnaliștii și protestatarii au fost blocați în clădirea Parlamentului, pe durata protestului.

Acesta a izbucnit din cauza unei legi privind casele de marcat obligatorii. Micii comercianți sunt nemulțumiți de această lege și mulți spun că își vor închide afacerile.

Rada (parlamentul Ucrainei) a adoptat anul trecut un proiect de lege care obligă mai multe întreprinderi mici să folosească casele de marcat începând cu ianuarie 2022 și să se asigure că toate plătesc taxe.

Dar mii de mici antreprenori au protestat în repetate rânduri fațp de această lege. Ei spun că obligativitatea caselor de marcar vor împovăra firmele mici și mijlocii, care sunt deja dezavantajate față de marii comercianți.

Oamenii au anunțat că se vor aduna din nou mâine dimineață în fața Parlamentului pentru un nou protest.Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

După Finlanda și Suedia s-a pronunţat duminică, 15 mai, în favoarea candidaturii ţării la NATO

Partidul social-democrat din Suedia, aflat acum la guvernare, s-a pronunțat în favoarea ad…