Acasă Externe Proteste la Berlin față de restricțiile pandemice, ”Sfârșitul pandemiei, ziua libertății” scandează berlinezii

Proteste la Berlin față de restricțiile pandemice, ”Sfârșitul pandemiei, ziua libertății” scandează berlinezii

0
2
691

În jurul nostru, în multe țări…cetățeni ceva mai interesați și atenți la drepturile și libertățile lor personale, încep să își piardă răbdarea și încrederea în ”autorități”. Grecia, Serbia, Bulgaria, Israel, Belarus…Germania, cum și Germania? Neeein! Ja și nemții s-au săturat de abuzurile la care sunt supuși. Abuzuri, care în comparație cu stalinismul cu inflexiunile naziste care se întâmplă pe plaiurile noastre mioritice, cel german al lui Frau Merkel, pare însăși esența democrației.

Pe noi românii, încălcarea flagrantă a drepturilor și libertăților fundamentale nu pare să ne deranjeze și să ne încurce prea mult, cel puțin nu atâta timp cât toate aceste abuzuri vin din partea prea ”competenților liberali” care au promis ”laptele și mierea” în locul cărora au adus doar pelinul.

Dacă tot ”ciuma roșie” era la putere, la guvernare, atunci cu siguranță ne-am fi sesizat și noi…și când spun ”noi”, mă refer la cei mulți ce înțelegeau că le sunt încălcate drepturile și ieșeau revoltați în stradă, doar pe bază de PSD și de ”ciumă roșie”, atât, doar la asta se rezuma toată nemulțumirea lor manipulată și bine pregătită cu logistică și tractoare hashtagiste. Îi încurca comunismul, dar stalinismul pare că le place!

Acum, când într-adevăr le sunt încălcate drepturile, aceeași nervoși luptători pentru libertate și adevăr, stau pitiți pe la terase și prin Vamă la o bere la halbă și un langoș. Ce contează că trebuie să poarte masca stalinismului, ce contează că la ora 23 ”liberalii” ce îi mânau în lupta pentru eliberarea de sub jugul ”ciumei roșii”, îi gonește de pe la terase, ce contează că nu mai au voie să danseze, să meargă la concerte și festivaluri, să protesteze…ei sunt la mare, pe litoral și sunt liberi.

La asta s-a rezumat și se rezumă de fapt ideea de libertate, atât de superficiali și manipulabili suntem, românii liberi pentru care concediul cu botniță, e mult mai important, vital chiar, decât ideea de libertate, adevărata libertate, nu cea manipulată și propagată de interese externe și de partid.

Mii de persoane s-au adunat în centrul capitalei germane pentru a protesta față de măsurile restrictive adoptate din cauza pandemiei. Acțiunea are loc în zona Brandenburg din Berlin și a fost organizată sub sloganul ”Sfârșitul pandemiei – Ziua libertății”.

Potrivit poliției locale, la protest participă în prezent aproximativ 15.000 de persoane.

Primarul Michael Müller le-a cerut demonstranților să respecte regulile de distanțare și să poarte măști de protecție. Autoritățile cred că la protest vor participa și militanți ai grupurilor de extremă-dreapta.

Până în prezent, în Germania au fost raportate 209.653 de coronavirus și 9.148 de decese. În ultimele 24 de ore, Institutul Robert Koch a raportat 955 de cazuri noi de COVID-19, potrivit publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Dictatorul rus și cel chinez, întâlnire de stat și de fast la Beijing, Xi Jinping îi transmite lui Putin, că Rusia şi China ”vor apăra dreptatea în lume”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Preşedintele rus Vladimir Putin, a sos…