Acasă Externe Proteste violente la Berlin împotriva noilor restricții anti-Covid, românii așteaptă cuminți ”alegerile mele”

Proteste violente la Berlin împotriva noilor restricții anti-Covid, românii așteaptă cuminți ”alegerile mele”

0
0
646

Poliția din Berlin a revocat permisiunea pentru un protest împotriva noilor restricții anti-pandemice din cauza faptului că manifestanții au refuzat să poarte măști și să se distanțeze. Au fost folosite tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea care se strânsese în fața Porții Brandenburg, relatează The Guardian.

Autoritățile estimează că între 5.000 și 10.000 de persoane se adunaseră în centrul capitalei germane, înainte de votul din Parlamentul german prin care se vor pune în vigoare noile restricții menite să stopeze răspândirea accelerată a infectărilor cu coronavirus.

Protestatarii au fluierat, au bătut în tigăi și au purtat ochelari de protecție în loc de măști în timp ce au mărșăluit până în fața Porții Brandenburg.

Protestele în fața clădirii Reichstag au fost interzise, poliția din Berlin temându-se de o repetare a scenelor din august, când protestatarii au încercat să intre cu forța în clădirea parlamentului.

Membri ai partidului de extremă-dreapta, AfD, au participat și ei la proteste. Un parlamentar extremist, Hansjoerg Mueller a comparat restricțiile împotriva Covid-19 cu actul din 1933 prin care Adolf Hitler a dat lovitura de grație Republicii de la Weimar. Alte grupuri neonaziste au luat, de asemenea, parte la protest.

Parlamentul german se va reuni după-amiază pentru a vota intrarea în vigoare a noilor restricții. Pe baza lor, guvernul va putea pune în aplicare regulile pentru distanțarea socială, va putea decreta obligativitatea purtării măștii în public și închiderea magazinelor pentru limitarea răspândirii virusului.

Deși majoritatea germanilor sprijină aceste măsuri, o minoritate extrem de vocală organizează constant astfel de proteste în țară, acuzând că restricțiile sunt neconstituționale

Toată lumea are dreptul să critice măsurile, democrația noastră prosperă atunci când schimbăm între noi opinii. Dar oricine relativizează sau trivializează Holocaustului nu a învățat nimic din istoria noastră”, a scris Heiko Maas, ministrul de Externe german, pe Twitter.

Institutul Robert Koch a raportat miercuri că numărul infectărilor cu coronavirus a crescut cu 17.561 în ultimele 24 de ore, bilanţul total ajungând la 833,307, din care 13.119 decese.

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Dictatorul rus și cel chinez, întâlnire de stat și de fast la Beijing, Xi Jinping îi transmite lui Putin, că Rusia şi China ”vor apăra dreptatea în lume”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Preşedintele rus Vladimir Putin, a sos…