Acasă Externe Reacția Kremlinului, după discursul președintelui SUA din Varșovia: ”Nu decide Joe Biden, cine conduce Rusia”

Reacția Kremlinului, după discursul președintelui SUA din Varșovia: ”Nu decide Joe Biden, cine conduce Rusia”

0
221

Preşedinţia Rusiei, a criticat sâmbătă seară, afirmaţiile făcute în capitala Poloniei, Varșovia, de preşedintele SUA, Joe Biden și a transmis, că liderul de la Washington nu poate decide cine se află la conducerea Rusia.

Kremlinul a comentat sâmbătă o remarcă a președintelui american Joe Biden, potrivit căreia Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”, spunând că depinde de ruși să-și aleagă propriul președinte.

Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi„, a declarat un oficial de la Kremlin, citat de agenţia Reuters şi de BBC News.

În discursul de la Varşovia, Joe Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin „dictator” şi a apreciat că „nu poate rămâne la putere”. De asemenea, preşedintele SUA le-a transmis cetăţenilor ruşi că ei nu sunt consideraţi „inamici” de către Statele Unite.

Un oficial din cadrul Preşedinţiei de la Washington a explicat ulterior că afirmaţiile preşedintelui SUA în discursul din capitala Poloniei nu reprezintă un îndemn pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Ideea enunţată de preşedinte a fost că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor sau asupra regiunii. Nu s-a referit la puterea exercitată de Putin în Rusia sau la vreo schimbare de regim„, a explicat un oficial de la Casa Albă.

Președintele rus Vladimir Putin a felicitat Garda Națională a Rusiei cu ocazia zilei lor profesionale, afirmând că țara este mândră de militarii și angajații departamentelor care participă la „o operațiune militară specială pe teritoriul Donbas și al Ucrainei„, relatează site-ul Kremlinului.

Vă felicit pentru sărbătoarea dumneavoastră profesională, Ziua Trupelor Gărzii Naționale din Rusia. Creată în urmă cu șase ani, Garda Rusă a devenit o verigă integrală, de încredere în sistemul de stat unificat pentru asigurarea ordinii și a legii, protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor noștri”, a spus Putin într-un mesaj de felicitare.

În plus, el s-a adresat ”special și separat” Gărzii Naționale, ”care participă la o operațiune militară specială pe teritoriul Donbas și al Ucrainei”. În stilul său caracteristic, liderul de la Kremlin le-a mulțumit acestora pentru măcelul din țara vecină și pentru loialitate. Tot el a afirmat că țara este mândră de aceștia, asta deși a devenit cunoscut că mulți ruși sunt împotriva războiului din Ucraina.

Da, situația reală de luptă este asociată cu un risc crescut. Știu bine cum te comporți într-o astfel de situație: cu cel mai mare curaj și profesionalism, cu pricepere, hotărâre și fără teamă, dând dovadă de eroism personal, competent, rezolvă clar toate cele mai dificile sarcini. Întreaga noastră țară vastă este pe bună dreptate mândră de fiecare dintre voi.”, a spus el Putin.

Vreau să vă mulțumesc, vă mulțumesc pentru statornicia și serviciul impecabil față de Rusia, pentru loialitatea față de Patrie, pentru jurământul și datoria voastră”, a spus dictatorul de la Kremlin.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Colonelul Vadim Zimin, cel care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, a fost găsit împușcat în cap în locuinţa sa

Încă un incident cel puțin dubios a avut loc în Rusia, Vadim Zimin, colonelul care îi căra…