Acasă Externe Rusia interzice vânzarea biletelor de avion către bărbaţii între 18 şi 65 de ani, proteste, se scandează „Putin în tranşee”

Rusia interzice vânzarea biletelor de avion către bărbaţii între 18 şi 65 de ani, proteste, se scandează „Putin în tranşee”

0
0
164

Rusia interzice vânzarea biletelor de avion către bărbaţii între 18 şi 65 de ani. Costul zborurilor a ajuns şi la 16.000 de euro. Prețul biletelor de avion cu plecare din Moscova în zilele următoare a crescut vertiginos, iar altele s-au vândut complet după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parţială.

Companiile aeriene ruse au primit interdicție să mai vândă bilete de avion bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, doar cei care prezintă dispensă de la Ministerul Apărării putând călători în afara ţării.

După anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială a rezerviștilor, companiilor aeriene ruse li s-a ordonat să interzică vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. jurnalistul francez Emmanuel Grynszpan de la Le Monde a postat informația pe contul său de Twitter la câteva ore după discursul lui Vladimir Putin prin care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia.

De asemenea, prețurile zborurilor au crescut brusc în ultimele 24 de ore, un bilet de la Moscova la Dubai costând 300.000 de ruble, aproximativ 5.000 de dolari.

Din alte surse, un bilet de avion pe ruta Moscova – Dubai ar fi ajuns chiar la un milion de ruble, adică peste 16.000 de euro.

Zborurile de la Moscova către capitalele Georgiei, Turciei și Armeniei pentru miercuri, 21 septembrie, s-au epuizat la scurt timp după anunțul lui Vladimir Putin, a informat site-ul rus de planificare a călătoriilor aviasales.ru, citat de The Moscow Times.

De asemenea, biletele spre Istanbul nu s-au mai găsit sau erau foarte scumpe. De exemplu, conform unor simulări făcute pe site-urile de ticketing, pe 24 septembrie prețul unui bilet era de aproximativ 1.600 de euro, adică de două-trei ori mai mare decât de obicei.

Până la prânz, ora Moscovei, zborurile directe din capitala Rusiei către Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan și Kârgâzstan au încetat să apară pe site.

Sky News mai relatează că prețurile biletelor de avion au crescut vertiginos de la anunțul lui Vladimir Putin, unele rute fiind complet epuizate. Zborurile Turkish Airlines din Moscova către orașe precum Istanbul și Belgrad sunt printre cele afectate.

Sute de oameni au început să protesteze în Rusia, după ce Vladimir Putin a anunţat mobilizare militară parţială. Peste 100 de oameni au fost deja arestaţi de forţele de ordine trimise de liderul de la Kremlin.

Proteste în Rusia. Sute de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe din Rusia. Procurorii avertizează că manifestaţiile neautorizate sunt interzise de legislaţia rusă, iar protestatarii riscă până la 15 ani de închisoare.

Ruşii au ieşit în stradă în mai multe orașe din estul țării: Irkuțk, Ulan-Ude, Habarovsk, Iakuțk, Tomsk, Novosibirsk și Ekaterinburg. De asemenea, oamenii protestează şi în Moscova.

”Evenimentele de masă anunțate nu au fost coordonate cu autoritățile executive în conformitate cu procedura stabilită prin lege. Procuratura din Moscova avertizează că distribuirea unor astfel de materiale prin intermediul rețelelor de socializare, forumurilor și altor platforme de internet, implicarea utilizatorilor de internet, inclusiv a minorilor, în activități ilegale, precum și participarea la acțiuni ilegale sunt pedepsite în conformitate cu legislația administrativă și penală în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurori.

Peste 100 de persoane au fost arestate miercuri în Rusia, potrivit grupului independent OVD-Info. Organizaţia de monitorizare a demonstraţiilor spune că are informaţii despre arestări în cel puţin 15 oraşe.

Arestări în centrul Moscovei, Sankt Petersburg, pe fondul protestelor împotriva ”mobilizării parțiale”.

Peste 500 de persoane au fost reținute în toată Rusia într-o represiune împotriva protestelor, potrivit grupului independent de monitorizare OVD-Info.

Videoclipurile de la Moscova arată că mai mulți protestatari sunt luați pe sus de poliție de la protestul din centrul orașului.

Un videoclip postat de un jurnalist de la publicația The Village din Moscova arată zeci de oameni de pe strada Arbatskaya scandând „Lasă-l să plece”, în timp ce un bărbat este luat de poliție.

A existat și un videoclip din orașul Ekaterinburg cu o luptă între ofițerii de poliție și protestatari.

Până la ora 20:00, ora Moscovei, 535 de persoane au fost reținute în 30 de orașe din Rusia, potrivit OVD-Info.

Cel puţin 364 participanţi la proteste împotriva mobilizării au fost arestaţi în Rusia. Oamenii au ieșit să protesteze masiv la Moscova şi Sankt Petersburg.

Poliția a început să îi ridice de pe stradă pe protestatari.

Oamenii spun ”nu războiului” și scandează ”viață pentru copiii noștri”. S-a strigat de asemenea „Putin în tranşee!”.

Mișcarea rusă Vesna cheamă la proteste după discursul lui Vladimir Putin.

”Mii de bărbați vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri?”, se arată în postarea de mobilizare la protest.

Din primele imagini obţinute de Antena 3, oamenii au ieşit în stradă la Tomsk, Ekaterinburg, Perm, Ufa, Novosibirsk, Kabarovsk, Irkuţk.

De asemenea, au fost organizate și petiții online împotriva acestei mobilizări parțiale.

Peste 200.000 de ruși, de asemenea, se declară nemulțumiți de acest anunț al lui Vladimir Putin.

Potrivit unui anunț de ultimă oră venit de la Moscova, bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai au voie să iasă din țară.

S-a interzis companiilor aeriene să le mai vândă bilete. Nu mai sunt bilete disponibile în foarte multe destinații pe care încearcă rușii să le acceseze precum Turcia, Armenia, Georgia, Egipt sau Thailanda.

Din informațiile care circulă pe canalele rusești, la frontierele terestre, bărbații ruși sunt întorși din drum, nu sunt lăsați să iasă din țară.

Poliția lui Vladimir Putin a ieșit deja pe străzile orașelor.

De asemenea, polițiștii amenință că cine iese astăzi în stradă în Rusia va merge direct la închisoare.

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială! Liderul rus a amânat de câteva ori discursul într-o singură zi. Jurnalistul Radu Tudor a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3, ce înseamnă acest lucru.

”Este necesar să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate. De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi.

Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială.

NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra.

Occidentul a șantajat Rusia, dar Rusia are multe arme cu care să răspundă. Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul. Ministerul apărării a fost instruit de către mine să definească statul legal al acestor unități și al republicilor Lugansk și Donețk. Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție”, a anunțat Vladimir Putin, miercuri dimineața.

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Preşedintele Austriei, îl contrazice din nou pe Nehammer, cu privire la aderarea României la Schengen: ”Nu sunt de acord cu decizia Guvernului meu”

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, consideră că decizia guvernului tării sal…