Acasă Externe Stare de război în SUA, armata a fost adusă la Casa Albă

Stare de război în SUA, armata a fost adusă la Casa Albă

0
401

După uciderea lui George Floyd de către un polițist în Minneapolis, protestele în Statele Unite au escaladat de la proteste împotriva polițiștilor abuzivi și ucigași, împotriva discriminării, împotriva rasismului, la incendieri, furturi din magazine, ciocniri cu forțele de poliție…Antifa și alte grupări extremiste fiind arătate cu degetul ca adevărații responsabili pentru deturnarea și denaturarea adevăratului motiv al nemulțumirilor inițiale ce s-au transformat în revoltă.

Vehicule militare de peste 10 metri, pline cu soldaţi, au fost surpinse în apropiere de Casa Albă, relatează CNN. Acestea au fost văzute pe Pennsylvania Avenue. Generalul Mark Milley, şeful Statul Major Interarme american, a fost văzut plimbându-se pe străzi luni seara la Washington pentru a observa situaţia, în timp ce o noapte de noi proteste violente cuprindeau oraşul.

Desfăşurarea de forţe militare are loc în contextul în care preşedintele american Donald Trump a cerut fermitate guvernatorilor şi a ameninţat că va dispune intervenţia armatei pentru a pune capăt revoltelor care au izbucnit după moartea lui George Floyd. Mai multi oficiali ai Pentagonului au declarat pentru CNN că situaţia actuală nu necesită desfăşurarea de trupe militare. Ei spun că guvernatorii ar trebui să vină cu argumente solide pentru a primi atfel de forţe. Ei au amintit şi de legile care interzic armatei să îndeplinească rolul de aplicare a legii pe teritoriul Statelor Unite. „Nu cred că ar trebui să punem militarii ăn situaţia de a asigura protecţia oamenilor în interiorul ţării, rolul lor fiind de a apăra Statele Unite de inamicii din exterior”, a spus generalul Thomas Carden. Generalul Mark Milley, şeful Statul Major Interarme american, a fost văzut plimbându-se pe străzi luni seara la Washington pentru a observa situaţia, în timp ce o noapte de noi proteste violente cuprindeau oraşul, potrivit dpa.

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Deflagrație nimicitoare în zona portuară a capitalei Libanului, Beirut

Update 1: 2700 de tone de nitrat de amoniu ar fi explodat în portul din Beiriut. Cele 2700…