Acasă Externe Starea de sănătate a lui Joe Biden, din ce în ce mai îngrijorătoare, ”liderul lumii libere” a încurcat Canada cu China

Starea de sănătate a lui Joe Biden, din ce în ce mai îngrijorătoare, ”liderul lumii libere” a încurcat Canada cu China

0
159

Starea de sănătate a lui Joe Biden, a redevenit subiect de dezbatere în mass media și social media. ”Cel mai puternic om din lume” a făcut o nouă gafă, în timpul discursului pe care l-a susținut în fața Parlamentului Canadei.

Președintele SUA a încurcat Canada cu China, rivalul economic al Americii. Joe Biden a vrut să mulțumească statului vecin pentru cooperarea cu SUA în ceea ce privește nivelurile record de migrație din emisfera vestică, dar până la urmă i-a transmis un mesaj lui Xi Jinping, aliatul lui Vladimir Putin.

Așa că astăzi, aplaud China pentru că a făcut un pas înainte”, a declarat Biden, vineri.

Imediat, s-a corectat glumind: ”Mă scuzați. Aplaud Canada. Puteți spune ce gândesc despre China. Nu voi intra în asta încă”.

Greșeala lui Joe Biden, nu a fost singurul moment stânjenitor din timpul discursului său de jumătate de oră. În introducere, președintele a glumit despre faptul că nu susține echipa NHL Toronto Maple Leafs.

Trebuie să spun că îmi plac echipele voastre, cu excepția celor de la Leafs”, a declarat Biden în huiduieli. ”Vă voi spune de ce: i-au bătut pe Flyers în ianuarie, de aceea”, a completat controversatul politician.

Joe Biden a ajuns ”campionul gafelor”. La fiecare discurs, președintele SUA se bâlbâie, încurcă persoanele sau țările, rămâne brusc încremenit ori se pierde pe scenă. O altă situație ciudată s-a petrecut în urmă cu câteva luni, când Biden nu a mai știut cum să părăsească scena. Zeci de gafe majore a comis președintele Joe Biden în discursurile sale publice, o situație fără precedent în istoria SUA, pentru ”șeful de la Casa Albă”.

De asemenea, de la preluarea mandatului, Joe Biden a fost surprins în repetate rânduri cu fițuici pe care avea notate indicațiile și în ipostaze stinghere la evenimentele publice, unde era izolat complet de oficialii marilor state occidentale.

Joe Biden a lansat o nouă amenințare. Președintele de la Casa Albă a lăsat de înțeles că un nou război ar putea fi aprins, în Iran. Liderul american a transmis un avertisment dur.

Joe Biden susține că, violențele ar putea fi declanșate ca reacție a unor operațiuni iraniene în Siria.

Un militar american a fost rănit vineri, 24 martie, în Siria, în timpul celui mai recent atac de răspuns care a implicat forţele susţinute de Iran şi personal american. Joi, un antreprenor american a fost ucis, iar cinci militari americani şi un alt antreprenor au fost răniți. Potrivit Administrației Joe Biden, o dronă de origine iraniană a fost folosită în acest atac.

Nu faceţi greşeli: Statele Unite nu… Vor un conflict cu Iranul, dar aşteptaţi-vă să acţionăm în forţă pentru a ne proteja poporul”, a declarat Biden reporterilor, în timpul unei vizite în Canada.

SUA se confruntă cu o nouă provocare majoră. În martie, Iran și Arabia Saudită au reluat legăturile diplomatice, mediate de China.

Iran este una dintre puterile nucleare ale lumii, alături de Rusia, China, India, Franța, Israel și Coreea de Nord.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Prezentă la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, președinta Ungariei, Katalin Novák a postat pe Facebook un clip cu imnul secuiesc și mesaje provocatoare

Prezentă la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, președinta Ungariei, Katalin Novák a postat pe…