Acasă Externe Tornadă devastatoare în Cehia, soldată cu mai mulți morți și 150 de răniți, frontul atmosferic se îndreaptă spre România

Tornadă devastatoare în Cehia, soldată cu mai mulți morți și 150 de răniți, frontul atmosferic se îndreaptă spre România

0
239

Aproximativ 150 de persoane au fost rănite în urma unei tornade produse în Cehia. Serviciul de ambulanță a declarat că sunt și persoane decedate, dar numărul lor nu este cunoscut. Sute de case au fost de asemenea avariate în regiunea Moravia de Sud, potrivit presei locale.

Cel puțin 3 persoane și-au pierdut viața în urma tornadei rare și furtunilor puternice care au făcut ravagii de-a lungul graniței de sud a Cehiei joi, alte zeci de persoane fiind rănite, relatează Reuters.

Tornada, raportată în localități din jurul orașului Hodonin aflat în apropierea graniței dintre Slovacia și Cehia și la 270 de kilometri sud-est de capitala Praga, ar fi ajuns la vânturi cu o viteză de 332 kilometri pe oră, potrivit unei televiziuni locale.

Tornada a distrus și mai multe mașini, iar în urma furtunii au izbucnit și incendii, potrivit imaginilor postate pe rețelele sociale.

Din punctul nostru de vedere, aceasta este o urgență de gradul patru. Sunt disponibile toate mijloacele pe care le avem la dispoziție și am solicitat mai multe, suntem ajutați de armată, de vecinii din Austria și Slovacia și de serviciile de salvare din regiunile învecinate. În acest moment, estimăm numărul de răniți la o sută la 150, inclusiv copii la vârstnici. Ne ocupăm în principal de oameni care sunt blocați în clădiri”, a spus de Michaela Bothova, purtătorul de cuvânt al Serviciului medical de urgență din regiunea Moraviei de Sud, citată de postul de televiziune CT24.

Acest lucru ar însemna că tornada a fost cea mai puternică din istoria modernă a țării central-europene, ea fiind de asemenea prima înregistrată din 2018.

Vânturile puternice au luat acoperișurile caselor și a altor clădiri, au spart geamuri, răsturnat mașini și împrăștiat dărâmături de-a lungul străzilor.

Salvatorii s-au odihnit printre dărâmături în orășelul Moravska Nova Ves după ce au lucrat non-stop în timpul nopții.

Frontul atmosferic rece responsabil cu aceste defășurări de forțe ale naturii, se îndreaptă acum spre vestul României.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Partidul Angelei Merkel, a înregistrat cel mai slab scor de după război, Social-democraţii (SPD) revendică formarea viitorului guvern

Social-democraţii (SPD) din Germania revendică formarea viitorului guvern, a anunţat dumin…