Acasă Externe Toți cei patru polițiști implicați în moartea lui George Floyd puși sub acuzare

Toți cei patru polițiști implicați în moartea lui George Floyd puși sub acuzare

0
1
649

Avocatul și politicianul american Amy Klobuchar a declarat, că cei patru foști ofițeri de poliție care au fost implicați în arestarea lui George Floyd sunt acuzați în acest caz, după decesul cetățeanului afro-american în Minneapolis pe 25 mai 2020.

Avocatul general din Minnesota, Keith Ellison, a extins acuzațiile împotriva fostului ofițer de poliție Minneapolis, Derek Chauvin, la omor de gradul doi în cazul George Floyd și, de asemenea, i-a acuzat și pe ceilalți trei ofițeri implicați în incident, potrivit senatorului american Amy Klobuchar.

Anunțul oficial al lui Ellison este așteptat să vină miercuri după-amiază, la mai bine de o săptămână după ce Floyd a fost ucis, în timp ce se afla în custodia poliției în Minneapolis, provocând proteste la nivel național care solicită încetarea violenței poliției împotriva cetățenilor negri.

Derek Chauvin, care avea genunchiul apăsat pe gâtul lui Floyd timp de aproape nouă minute, fusese acuzat anterior de omor de gradul al treilea și omor de gradul doi.

În schimb, ofițerii Thomas Lane și J.A. Keung, care au ajutat să-l rețină pe Floyd, și un al patrulea ofițer, Tou Thao, care stătea lângă ceilalți, nu au fost acuzați inițial.

Conform rezultatelor a două autopsii private, George Floyd a fost ucis. Șeful Poliției din Minneapolis, Medaria Arradondo, i-a concediat pe cei patru ofițeri și a spus că sunt „complici” în moartea lui Floyd, iar familia și protestatarii lui Floyd la nivel național au cerut să fie arestați și condamnați pentru ucidere.

George Floyd a murit pe 25 mai 2020, după ce ofițerul de poliție din Minneapolis, Derek Chauvin, a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de opt minute și 46 de secunde, în timp ce acesta era încătușat și întins cu fața în jos.

Derek Chauvin a fost pus sub acuzare pentru crimă de gradul al treilea şi omor prin imprudenţă, de gradul al doilea, iar ceilalți trei, Tou Thao, J. Alexander Kueng și Thomas Lane pentru complicitate la crimă.

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Dictatorul rus și cel chinez, întâlnire de stat și de fast la Beijing, Xi Jinping îi transmite lui Putin, că Rusia şi China ”vor apăra dreptatea în lume”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Preşedintele rus Vladimir Putin, a sos…