Acasă Externe Turcia, ”prietenul” Rusiei, nu recunoaște anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina: ”Această decizie nu poate fi acceptată”

Turcia, ”prietenul” Rusiei, nu recunoaște anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina: ”Această decizie nu poate fi acceptată”

0
74

Turcia nu recunoaște anexarea de către Rusia a teritoriilor ocupate în Ucraina, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe de la Ankara, care cataloghează decizia Moscovei drept „o încălcare gravă a principiilor consacrate ale legii internaționale”.

Turcia nu a recunoscut anexarea de către Rusia a Crimeei în urma unui referendum nelegitim în 2014 şi a subliniat cu fiecare ocazie sprijinul puternic pentru integritatea teritorială, independenţa şi suveranitatea Ucrainei. În acord cu această poziţie adoptată în 2014, respingem decizia Rusiei de a anexa regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie din Ucraina. Această decizie, care constituie o încălcare gravă a principiilor consacrate ale legii internaţionale, nu poate fi acceptată”, se arată într-un comunicat al Ministerului turc de Externe.

Această decizie, care constituie o încălcare gravă a principiilor consacrate ale legii internaționale, nu poate fi acceptată.

Ministerul turc de Externe a anunțat sâmbătă, 1 octombrie, că nu recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia.

Oficialii turci au mai declarat că hotărârea Moscovei de anexare a regiunilor din Ucraina constituie ”o încălcare gravă a principiilor consacrate ale legii internaționale”, arată agenția Nexta pe Twitter.

În acord cu această poziție adoptată în 2014, respingem decizia Rusiei de a anexa regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina. Această decizie, care constituie o încălcare gravă a principiilor consacrate ale legii internaționale, nu poate fi acceptată. Reiterăm sprijinul nostru pentru soluționarea acestui război, a cărui gravitate continuă să crească, printr-o pace justă, care va fi obținută prin negocieri”, este mesajul transmis Ministerul de Externe al Turciei.

Reiterăm sprijinul nostru pentru soluționarea acestui război, a cărui gravitate continuă să crească, printr-o pace justă, care va fi obținută prin negocieri”, a transmis Ministerul de Externe al Turciei sâmbătă, într-un comunicat.

Turcia se alătură astfel țărilor occidentale care au anunțat deja că nu vor recunoaște rezultatul referendumurilor false organizate de Rusia în Ucraina și anexaresa teritoriilor ocupate.

Vladimir Putin a semnat vineri decretele prin care a anexat ilegal teritoriilor ocupate din Ucraina la Rusia, după referendumurile-farsă ilegale pe care rușii le-au organizat de-a lungul săptămânii care a trecut.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Comisia Europeană consideră că, Ungaria nu a progresat suficient în privinţa reformelor şi propune suspendarea a 7,5 miliarde euro din PNRR

Comisia Europeană consideră că, Ungaria nu a progresat suficient în privinţa reformelor şi…