Acasă Externe Un nou weekend cu proteste în Canada, încleștări între polițiști și manifestanți, peste 100 de persoane arestate, Justin Trudeau amenință

Un nou weekend cu proteste în Canada, încleștări între polițiști și manifestanți, peste 100 de persoane arestate, Justin Trudeau amenință

0
0
547

Poliţia canadiană a efectuat deja primele arestări ţintite printre lideri ai mişcării împotriva măsurilor sanitare care blochează străzile din Ottawa de aproape trei săptămâni. Cel puțin 100 de persoane au fost reținute până în prezent.

Operațiunea a început după ce guvernul a invocat Legea privind situațiile de urgență pentru a restrânge protestul. Unii protestatari care au opus rezistență au fost aruncați la pământ și încătușați. Poliția i-a acuzat pe protestatari că folosesc copiii drept scut.

Un grup de protestatari a rămas în oraș, sfidând ordinul de plecare. Imaginile de la fața locului au arătat sute de ofițeri de poliție avansând spre centrul zonei de protest, lângă Dealul Parlamentului.

Unii dintre protestatarii rămași au format un lanț în fața ofițerilor care se apropiau, fluturând arme și cântând imnul național al Canadei.

Poliția din Ottawa a înființat aproape 100 de puncte de control în jurul protestului, precum și un cartier mare de afaceri și rezidențial în centrul orașului, pentru a împiedica mai mulți protestatari să intre în zonă.

Demonstranți, trebuie să plecați”, a scris poliția din Ottawa pe Twitter. ”Oricine participă la acest protest ilegal poate fi arestat”.

Poliția a remorcat și 21 de vehicule în cadrul operațiunii. Niciun protestatar nu a fost rănit în timpul operațiunii, iar cei arestați se confruntă cu diverse acuzații, a declarat șeful interimar al poliției din Ottawa, Steve Bell.

Guvernul canadian plănuieşte să îngheţe conturile bancare oricui se implică în protestul ”Convoiul libertăţii„.

Guvernul canadian a anunţat luni planurile drastice de a îngheţa conturile bancare celor afiliaţi protestului „Convoiul Libertăţii” (o mişcare împotriva vaccinării obligatorii), conform Reclaim The Net. Cu toate acestea, documentul guvernamental care conţine aceste planuri, publicat de guvernul canadian marţi seara, dezvăluie că restricţiile financiare se vor extinde cu mult dincolo de conturile bancare şi pot fi folosite pentru a viza pe oricine despre care se consideră că s-a implicat „indirect” în cadrul acestor proteste.

Noul ordin guvernamental se aplică unei game largi de entităţi, inclusiv bănci, platforme pentru strângerea de fonduri, companii de asigurări, firme de investiţii, companii de împrumut, dealeri de valori mobiliare şi uniuni de credit, notează sursa citată.

Totodată, guvernul canadian le cere entităţilor să stabilească dacă au de-a face cu o „persoană desemnată„, care este definită ca „orice individ sau entitate care este implicată, direct sau indirect” în activităţi interzise, conform Legii privind situaţiile de urgenţă. Aceste activităţi interzise includ orice „adunare publică despre care se poate aştepta în mod rezonabil că va duce la o încălcare a păcii” şi includ activităţile protestatarilor pe care premierul canadian le-a etichetat drept „blocade ilegale„.

Potrivit sursei citate, dacă aceste entităţi stabilesc că au de-a face cu o persoană desemnată, li se cere: îngheţarea proprietăţii persoanei desemnate (care include fonduri şi monede virtuale); autorizarea băncilor şi companiilor de asigurări de a îngheţa conturile participanţilor şi de a le anula asigurarea vehiculelor; raportarea persoanei desemnate comisarului Poliţiei Regale Canadiene sau directorului Serviciului Canadian pentru Informaţii de Securitate (CSIS) şi raportarea oricărei „tranzacţii suspecte” de către persoana desemnată către Agenţia de Combatere a Spălării Banilor din Canada.

De asemenea, acestor entităţi li s-a acordat imunitate deplină împotriva proceselor civile pentru orice acţiuni pe care le întreprind pentru a respecta acest ordin.

Potrivit Canadian Broadcasting Corporation (CBC), băncile vor colabora cu forţele de ordine pentru a decide cine ar trebui să fie „debancat”.

Totodată, reprezentanţii CBC au discutat cu un înalt oficial guvernamental canadian, care a spus că poliţia ar putea aduna numele şi numerele de înmatriculare ale protestatarilor şi ar putea împărtăşi aceste informaţii cu Centrul de Analiză a Tranzacţiilor Financiare şi a Rapoartelor din Canada (FINTRAC).

Un fost analist strategic al Serviciul Canadian pentru Informaţii de Securitate (CSIS), Jessica Davis, a precizat că îngheţarea şi confiscarea fondurilor în conformitate cu aceste noi reguli este „probabil să pună o presiune mare asupra oamenilor care participă la protest” şi că „va fi foarte dificil pentru lor.”

Ministrul canadian al Justiţiei, David Lametti, le-a spus susţinătorilor lui Donald Trump care au donat pentru „Freedom Convoy” să „fie îngrijoraţi” că le vor fi îngheţate conturile bancare, relatează Breitbart.

În cadrul unui interviu pentru CTV News, când Lametti a fost întrebat dacă cetăţenii obişnuiţi care au donat la protestele „Freedom Convoy” ar trebui să fie îngrijoraţi de faptul că guvernul le va îngheţa activele, Lametti i-a indicat pe cei pro-Trump.

Ei bine, cred că dacă eşti membru al unei mişcări pro-Trump care donează sute de mii de dolari şi milioane de dolari pentru acest gen de lucruri, ar trebui să fie îngrijorat„, a răspuns Lametti. a adăugat acesta.

La scurt timp după ce guvernul canadian a anunţat aceste măsuri de supraveghere financiară şi de cenzură Poliţia Regală Canadiană a emis un ordin tuturor companiilor reglementate de Centrul de analiză a tranzacţiilor şi rapoartelor financiare din Canada (FINTRAC) şi a cerut să înceteze tranzacţiile cu 34 de portofele crypto care se presupune că sunt asociate cu eforturile de strângere de fonduri ale protestului „‘Convoiul Libertăţii”. Ordinul cere, de asemenea, ca aceste companii să raporteze „orice informaţii referitoare la tranzacţiile” legate de aceste adrese.

Philippe Jette, consultant senior al Fondului Rivemont Crypto, a descris cenzura banilor drept „ceva pe care îl vedem într-o ţară autoritară, nu într-una cum este Canada” şi a avertizat că „îngheţarea conturilor din motive politice este o pantă mare, alunecoasă„.
Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Premierul Dorin Recean: ”George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, i-am comunicat şi premierului Ciolacu”

George Simion, a fost acuzat acuzat că face parte din efortul de destabilizare în Republic…