Acasă Externe Uniunea Europeană închide granițele

Uniunea Europeană închide granițele

0
0
581

Țările membre ale UE au decis în unanimitate interzicerea, timp de 30 de zile, a intrării persoanelor din spațiul extra-comunitar în Uniunea Europeană, pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, a anunțat cancelara germană Angela Merkel într-o conferință de presă la Berlin.

Statele UE sunt „toate de acord asupra impunerii unei interdicții” de intrare, „cu câteva excepții” minore (de ex. Andorra), a declarat Merkel după o videoconferință avută cu ceilalți lideri europeni.

Germania va pune în aplicare această decizie imediat, a spus Merkel.

În Germania, Institutul Robert Koch a urcat nivelul riscului de la ”moderat” la „ridicat”.

Cu cât călătorii sunt mai puțini, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului, prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern, o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană”, a spus luni, von der Leyen, într-o declarație video, pe contul ei de Twitter.

Cu toate acestea, ea a precizat că vor exista unele excepții de la restricții, inclusiv membrii de familie ai resortisanților europeni, personalul esențial, cum ar fi medicii și asistentele medicale, precum și persoanele care transportă mărfuri către Uniunea Europeană. Cetățenii Regatului Unit nu vor fi afectați de această măsură.

Încarcă mai mult
Load More In Externe
Comments are closed.

Vezi Și

Joe Biden critică mandatul de arestare împotriva premierului Netanyahu și reafirmă sprijinul ”necondiționat” pentru Israel: ”Este scandalos”

Facebook 12 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Preşedintele american Joe Biden, a …