Acasă Externe Viktor Orban, trompeta lui Putin în Europa, mesaj pro Rus din România: ”Guvernele europene se prăbuşesc ca piesele de domino”

Viktor Orban, trompeta lui Putin în Europa, mesaj pro Rus din România: ”Guvernele europene se prăbuşesc ca piesele de domino”

0
50

Moscova își transmite mesajul din România, prin Viktor Orban: „Acest război se va încheia doar prin negocieri SUA – Rusia!„.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie în centrul căreia să se afle negocierile de pace între Rusia şi SUA.

Premierul ungar Viktor Orban afirmă că guvernele europene „se prăbușesc ca piesele de domino” în fața Rusiei, îndemnând Uniunea Europeană (UE) să nu mai ia partea cuiva în războiul din Ucraina.

Într-un discurs ținut sâmbătă în România, Viktor Orban a îndemnat Occidentul să nu mai înarmeze Ucraina și să lucreze în schimb pentru un acord de pace.

Este nevoie de o nouă strategie care să se concentreze pe discuțiile de pace și pe elaborarea unei propuneri de pace adecvate… în loc de câștigarea războiului”, a declarat premierul.

Orban a recunoscut că strategia Occidentului în Ucraina, inclusiv sancțiunile economice impuse Rusiei și acordarea de ajutor militar, au eșuat.

El a spus că sancțiunile impuse de UE, Statele Unite, Canada și aliații lor nu au slăbit Moscova, ci au provocat instabilitate în Europa.

Nu este de datoria Uniunii Europene să ia partea cuiva în acest conflict, ci să se plaseze la mijloc între cele două părți pentru a ajuta la negocieri”, a spus el.

Orban a menționat faptul că Ucraina nu poate câștiga războiul cu Rusia, nici măcar cu sprijinul Occidentului.

În discursul său, el a declarat că strategia occidentală cu privire la Ucraina a fost construită pe patru piloni – că Ucraina poate câștiga un război împotriva Rusiei cu arme NATO, că sancțiunile vor slăbi Rusia și îi vor destabiliza conducerea, că sancțiunile vor afecta Rusia mai mult decât Europa și că lumea se va alinia în sprijinul Europei.

Orban a declarat că această strategie a eșuat, deoarece guvernele din Europa se prăbușesc ”ca piesele de domino”, prețurile la energie au crescut vertiginos și este nevoie acum de o nouă strategie.

Stăm într-o mașină care are toate cele patru cauciucuri sparte: este absolut clar că războiul nu poate fi câștigat în acest fel”, a spus Orban.

Viktor Orban: „Treaba UE e să stea undeva între Rusia și Ucraina„.

Dacă toate cele patru roți au pană, avem nevoie de o nouă strategie în centrul căreia să nu se afle câștigarea războiului, ci negocierile de pace și formularea unei propuneri de pace corespunzătoare.

Treaba UE nu este să stea de partea Ucrainei sau a rușilor, ci să se încadreze undeva între Ucraina și Rusia”, a declarat premierul Orban, potrivit traducerii oficiale.

În opinia premierului Ungariei, discursul rușilor trebuie luat în serios, atenționând că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul.

Viktor Orban: „Ce spune Serghei Lavrov are sens„.

Dacă îl ascult pe domnul Lavrov, parcă aș auzi un discurs de acum 30-40 de ani, dar asta nu înseamnă că nu are sens ce spune. Are sens.

Şi merită să îl luăm în serios. Acum două zile, reprezentantul oficial al Rusiei a spus că vor înainta în Ucraina până când frontul va ajunge la o suficientă distanță pentru ca ucrainenii, cu armamentul lor, să nu poată atacat teritoriul Rusiei.

Adică, cu cât dăm (Ucrainei, n.r.) din partea NATO arme mai moderne, cu atât mai departe se vor duce rușii în adâncul Ucrainei. Fiindcă ei sunt popor militar şi îi interesează doar să nu poată fi atacați de pe teritoriul Ucrainei.

Şi în momentul actual ceea ce facem ajută, facilitează prelungirea războiului.

Viktor Orban: „Să ne obișnuim cu ideea negocierilor între Rusia și SUA„.

Asta înseamnă, și merită să ne împrietenim cu această idee, că nu vor fi negocieri de pace între Ucraina şi Rusia.

Cei care așteaptă această idee așteaptă degeaba. Din acest motiv, acest război va putea fi încheiat doar cu negocieri americano-ruse.

Până când nu vor fi negocieri americano-ruse, nu va fi nici pace”, a susținut Viktor Orban.

Trimisul lui Orban s-a dus la Moscova să ceară mai multe gaze.

Rusia va lua în considerare cererea Ungariei, de a cumpăra mai mult gaz rusesc„, a declarat, joi, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, după o întâlnire la Moscova cu omologul său maghiar.

Ungaria, stat membru al Uniunii Europene, a menținut ceea ce numește „relații pragmatice” cu Moscova, de la invazia Ucrainei, generând tensiuni cu adepții unei linii mai dure a UE.

De asemenea, Ungaria, care este dependentă în proporție de 85% de gazul rusesc, se opune ferm ideii oricăror sancțiuni UE asupra importurilor de gaze rusești.

Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, a fost însărcinat de guvernul de la Budapesta să discute despre achiziționarea suplimentară a circa 700 milioane metri cubi de gaze din Rusia, pe lângă volumele specificate în contractele pe termen lung privind cumpărarea de gaze naturale rusești, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAE ungar.

Privind situația actuală a pieței, vă place sau nu, fără surse rusești nu ar fi posibilă achiziția a încă 700 de milioane de metri cubi de gaz” a arătat Szijjarto.

El a menționat că depozitele de gaze din Ungaria au fost umplute la un nivel care acoperă puțin peste 27% din necesarul anual de consum al țării.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Înainte de sosirea lui Nancy Pelosi în Taiwan, China a scos armata la înaintare, și rachetele balistice pe străzi, tensiune în zona Pacificului

Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților din Congresul American și al treilea om în sta…