Acasă Incendiar 9 morți în incendiu la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cine plătește cu funcția, cine își dă demisia?

9 morți în incendiu la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cine plătește cu funcția, cine își dă demisia?

0
800

Mai mulţi pacienţi au fost scoşi cu tuburile de oxigen pe faţă în stradă, pentru a scăpa din incendiul care a cuprins, vineri, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa.

UPDATE 12:26: Rudele victimelor au venit la spital și încearcă cu disperare să afle informații despre cei dragi.

Am venit să o caut. Am văzut la televizor că a izbucnit incendiul. Am vorbit cu ea ultima dată alaltăieri. Era în stare gravă la ATI. Ea nu respiră fără mască, fără oxigen. Dacă ia oxigenul nu mai trăiește. Nu ştiu nimic. Acum am venit din Năvodari”, spune disperată ruda unei paciente.

UPDATE 12:23: „E adevărat că au depistate nerguli, dar au fost remediate. Au fost probleme cu prizele în spital, nu le mai știu pe toate. Nu sunt probleme, toate au fost remediate”, a declarat Vergil Chițac, primarul orașului Constanța.

UPDATE 12:12 : „Vreau să transmit condoleanțe familiilor victimelor. Este un eveniment nefericit, nedorit. Cauza incendiului va fi stabilit de specialiști, trebuie să așteptăm raportul. Din acest raport trebuie să tragem învățămintele, indiferent de cauza incendiului. Pot fi diverse cauze, dar ele vor fi stabilite ci exactitate de specialiștii de la ISU Dobrogea. După cum știți, domnul Arafat este în drum spre constanța pentru a coordona intervenția. După ce specialiștii ne spun exact care a fost cauza incendiului vom vedea care sunt măsurile care trebuie luate. (…) În total erau 10 pacienți la ATI, dintre care 9 au decedat. (…) Se va face o verificare la sânge și apoi vor fi luate măsuri. Această cauză a incendiului poate fi o suprasolicitare, dar pot fi și alte cauze, trebuie stabilit.”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

UPDATE 12:11: „S-a acționat conform legii. S-a făcut tot ce se putea. Existau toate avizele necesare, dar s-a întâmplat un necaz. Nu știu de la ce. Toate actele sunt în regulă. Toate defec’iunile care au fost constate au fost remediate. Erau 10 paturi la ATI. Mi-e rău, nu pot da declarații.”, a declarat managerul Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

UPDATE 12:09: „Rețeaua a fost verificată, nu era supradimensionată. Au fost identificate anumite nereguli în luna februarie. Au fost și aspecte tehnice, dar și aspecte organizatorice. Vom reveni cu un comunicat în care vom preciza toate aceste date.”, a declarat purtISUrul de cuvânt al ISU Dobrogea.

UPDATE 12:05: „A avut loc un incident nefericit Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța Un incendiu la În 7 minute forțele de ordine au ajuns, de la alertare. A existat o intervenție cu peste 50 de autovehicule ale forțelor de ordine, peste 150 de ofițeri și subofițeri. Din păcate există 9 victime. Ceilalți pacienți au fost distribuiți către Spitalul Militar, Spitalul Județean etc. Am fost și la spitalul modular, deja au fost duse victime și acolo.”, a declarat prefectul județului Constanța.

UPDATE 11:50: „De la ISU CĂLĂRAȘI se trimit în SMURDin 7 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime ISUtiple, iar de la ISU IALOMIȚA se depSMURDză 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victimeIGSUtiple.”, anunță IGSU.

UPDATE 11:45: „Întregul spital a foprealertate Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Au fost solicitate forțe suplimentare în sprijin din județele Călărași, Galați și Ialomița. Misiunea este in dinamica, revenim cu detalii pe paDSUrs.”, a transmis DSU.

UPDATE 11:44: Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului izbucnit, vineri, la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Potrivit acestora, o echipă de cercetare se află la faţa locului, investigaţia fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Mai multe persoane au decedat în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa, informaţia fiind confirmată şi de Ministerul Sănătăţii.

UPDATE 11:41: Apelul a fost făcut la 9:48, iar la 10:55 a fost lichidat inpltdiadj a mai spParconieadj. Răzvan Parconie,ISUrtător de cuvânt ISU Dobrogea.

UPDATE 11:38: ”Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID, la 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat laprealertate Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.” mai arată informarea oficială.

UPDATE 11:36: ”Coordonarea și intervenția au fost făcute de către inspectorul-șef. Există un exercițiu, colegii știu cum să intervină. Niciun exercițiu nu e la fel ca o situație reală. Colegii au făcut tot ce e posibil pentru a evacua. Nu avem colegi afectați.ParconiearISURăzvan Parconie, ISU DobroCseke

UPDATE 11:30: Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății

”Nu pot să confirm un număr, dar conISUm că sunt morți. ISU o să confirme după intervenție. Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru preluarea pacienților. Pot să vă spun că m-am uitat asupra acestui spital că pe planul de conformare pe pdiscpusedicală MS a discpus două măsuri: ambele sunt realizate în august 2021. Din punct de vedere medical măsurile au efectuate. E vorba de compartimentul de ATI care nu avea ceva aparate. Aici informația eISUtă e deținută de ISU și ei vor comunica oficial pe partea de incendii. Eu pot să vă spun ce mi-am propus: la fiecare județ să fie managerii pregătiți pentru prevenirea incendiilor. Nu am informații să fie de la managerul de spital că sunt probleme”, a spus Attila la Digi24.

UPDATE 11:26: Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a confirmat că sunt persoane decedate, nu și cauza incendiului, despre care a spus că urmează a fi stabilită.

”Trebuie să avem răbdare și încredere în autorităISUe statului și-n ISU” a spus el.

S-a lichidat incendiul, din informațiile locale.

UPDATE: De la nivelul ISU CONSTANȚA au fost mobilizate la locul intervenției 10 echipaje stingere, 1 descarcerare, 2 autoscări, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 spital SMURD, 8 ambulanțe SMURD tSMURD, 1 ambulanță SIGSU tip C, anunță IGSU.

Totodată, de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit 10 ambulanțe.

UPDATE 11:18: S-au suplimentat paturile la secția ATI Constanța, anunță România TV. De la opt paturi la 10 paturi. Sistemul de electricitate ar fi fost astfel supra-solicitat, a anunțat postul TV. Din cei nouă morți, șapte sunt de la terapie intensivă.

UPDATE 11:17: Rudele pacienților au venit în fața spitalului. ”Nu ne-a sunat nimeni, nu ne-a zis nimeni nimic, era la Terapie Intensivă, cu mască” a spus o femeie venită la poarta spitalului.

UPDATE 11:15: La nivelul prealertateau fost prealertate echipajele specializate în eventualitatea activării Planului Roșu Regional!

UPDATE 11:12: Conform surselor Antena 3, incendiul ar fi pornit de la o priză de la ATI.

UPDATE Ainfractucturaclar, infractuctura medicală din România e învechită. Ăsta e adevărul”, a spus Vlad Voiculescu, la B1 TV.

UPDATE 11:09: ”Sunt în drum spre Constanța. O să ajung la Constanța într-o oră și jumRaede”, a declarat Raed Arafat pentru România TV.

UPDATE 11:05: Florin Cîțu a transmis că a fost informat cu privire la incendiul de la Constanța și i-a solicitat seRaedarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

UPDATE 11:03: De la ISU GALAȚI acționează în sprijin 1 autospecială pentru transport victime multiple.

UPDATE 11:02: Antena 3 anunță și ei NOUĂ DECESE și arată cum, în curtea spitalului, chiar în aceste momente, se face o resuscitare.

UPDATE 11:00: Incendiul a fost localizat, transmite Antena 3.

UPDATE 11:00: Până la acest moment, 50 de persoane au fost evacuate și transferate la alte unități spitalicești.

UPDATE 10:58: Ministerul Sănătății, primele declarații

”Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență ConstanPneumoftiziologiee Pneumoftiziologie ISUun spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de cătrunitatilestanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.
În acest moment, echipele sunt în misiunISUde intervențieprexentanstanța va prexenta într-o declarație de presă situația actualizată”, a anunțat Ministerul Sănătății.

UPDATE 10:57: Ziua de Constanța transmite, de la fața locului, că se pare că sunt 8 sau 9 DliveE. Pe filmarea live s-a auzit cineva din rândul personalului medical spunând ”ceilalți patru au murit între timp”.

UPDATE 10:51: În proximitatea locului desfășurării intervenției se instalează un spital mobil pentru triaanunșatiIGSUlor, a anunșat IGSU.

UPDATE 10:47: ”Peste 40 de vehicule de intervenție au fost alocate la fața locului. Patru COIVDnți de la ATI COIVD au fost declarați decedați”, a anunțat Prefectul de Constanța.

UPDATE 10:35: Mai multe decese ar fi înregistrate până la acest moment. Conform Antena 3, Realitatea TV și B1 TV, ar fi patru decese înregistrate pe secția ATI a spitalului.

Șase persoane au fost transportate la o Unitate de Primiri Urgențe a unui alt spital, anunță B1 TV.

Conform aceleiași surse, două persoane au murit în liftul spitalului.

UPDATE 10:30: SAJ Constanța confirmă că incendiul se desfășoară la Secția ATI a Spitalului.

UPDATE 10:29: PreședJudeteanonsiliul Judetean este în drum spre spital. Pacienții sunt duși la Spitalul Județean din Constanța.

”Spitalul nu este în subordinea Consiliului Județean Constanța, dar asta nu înseamnă că nu suntem în colaborare cu cei de la Primărie. Din ce știu nu sunt victime și nu sunt răniți. Nu am informații exacte în momentul de față. Sunt în legătură cu managerul spitalului. A fost activat planul A. Spitalul este vechi, de aproximativ 60 de ani. O să mai avem astfel de probleme”, a spus Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, la Digi24.

UPDISU 10:29: De la ISU CĂLĂRAȘI se trimit în sprSMURD7 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime mulISUle, iar de la ISU IALOMIȚA se deplasSMURD1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

UPDATE: Realitatea Plus transmite că sunt patru decese, confirmate de directorul medical.

UPDATE: A fost activat planul ROȘU și planul ALB. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă în interior, se plive

UPDATE: Pe live-ul transmis de la fața locului, jurnalistul local anunță că o persoană este resuscitată

UPDATE: Pacienții sunt evacuați pe geam, prin spatele spitalului, din saloanele de la parter.

UPDATE: Un pompier intră ACUM pe geam în spital.

Este incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția ATI IGSUD, transmite IGSU. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Pompierii acționează în aceste momente pentru evacuarea pacienților. Ambulanțele vin continuu la fața locului.

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar

Vezi Și

Arde sediul Arhiepiscopie Tomisiului. Pompierii de la ISU Dobrogea au intervenit pentru stingerea focului care se manifesta la mansardă

Arde sediul Arhiepiscopie Tomisiului. Pompierii de la ISU Dobrogea au intervenit pentru st…