Acasă Incendiar A doua zi de incendiu extins la groapa de gunoi a Aradului, ISU: ”Situația e îngrijorătoare din cauza fumului”

A doua zi de incendiu extins la groapa de gunoi a Aradului, ISU: ”Situația e îngrijorătoare din cauza fumului”

0
348

Incendiul izbucnit la groapa de gunoi din Arad, a fost stins duminică dimineața și, în prezent, nu mai există posibilitatea de extindere. Asta anunțatu, la ora 08:30 pompierii. După numai două ore, tot ei au spus că focarele s-au reaprins.

Vântul puternic a reaprins focarele de la groapa de gunoi din Arad, astfel că, duminică, au fost suplimentate forțele de intervenție.

Potrivit ISU Arad, din cauza vântului puternic si a posibilității de extindere din nou a incendiului de la groapa de gunoi, forțele intervenție au fost suplimentare.

În sprijin au fost aduse o autospeciala de 9.000 de litri de la Detașamentul Ineu, una de 3.000 de litri de la SVSU Șofronea, una de 3.000 de litri de la SVSU Zădăreni, o cisternă de transport apă de 5.000 litri de la Curtici și două cisterne de transport apă de la firma de curățenie a orașului.

În acest moment acționează șase autospeciale de stingere , trei cisterne, mai multe utilaje, precum și 15 pompieri și 20 de voluntari pentru a stinge incendiul de la groapa de gunoi.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seara, la groapa de gunoi din Arad. Duminică dimineața, acesta părea să fie stins, însă mai erau focare, astfel că rămăseseră echipaje să supravegheze zona.

Pompierii din cadrul ISU Arad au acționat toată noaptea pentru stingerea incendiului la groapa de gunoi, cu trei autospeciale de stingere, 15 pompieri, 10 lucrători ai operatorului economic și mai multe utilaje.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, iar acum nu mai există posibilitatea de extindere.

Potrivit ISU Arad, operatorul economic a adus pământ pentru acoperirea focarelor încă de sâmbătă noaptea, folosindu-se și această metodă de stingere.

La ora transmiterii știrii se acționează în continuare cu două autospeciale de stingere și prin acoperire cu pământ. Suprafața care arde este mult redusă.

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar

Vezi Și

La aproape un an de la Incendiu iscat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași, unitatea a fumegat din nou

La aproape un an de la ultimul incendiu, a fost alertă la Spitalul de Copii Sf. Maria din …