Acasă Incendiar ”A fost nevoie să moară oameni” din nou după Piatra Neamț, Vlad Voiculescu și Klaus Iohannis nu mai cer demisii!

”A fost nevoie să moară oameni” din nou după Piatra Neamț, Vlad Voiculescu și Klaus Iohannis nu mai cer demisii!

0
231

”A fost nevoie să moară oameni ca Guvernul Ponta să demisioneze” srâșnea plin de ură și oportunism după Colectiv, Klaus Iohannis. După tragediile de la Piatra Neamț și acum la Matei Balș nu mai cere nimeni demisii, pentru că nu mai e pe bază de PESEDE, e pe bază de ”Guvernul meu”.

Întrebat cine va răspunde pentru dezastrul produs vineri dimineața, pe secția de Terapie Intensivă unde peste 100 de persoane infectate cu COVID-19 erau internate, Vlad Voiculescu a spus că este prea devreme să vorbim despre demisii, pentru că există responsabili și responsabilități.

Haideți să vedem pentru ce am cerut demisia. Am cerut demisia după Colectiv, pentru că ministrul de atunci a refuzat să trimită pacienții în străinătate, care aveau în felul acesta o șansă să se vindece. Ăsta este motivul pentru care am cerut demisia atunci. De data aceasta ministrul face tot ce poate.

Există responsabilități și există responsabili. În momentul acesta nu avem un rezultat al anchetei. Lucrurile trebuie judecate la nivel punctual și la nivel sistemic. Cred că trebuie să vedem daca nu era căldură și daca, într-adevăr, era un element ajutător pentru încălzire, atunci trebuie să vedem care au fost cauzele.” a declarat ministrul nesănătății, Vlad Voiculescu.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului.

Pompierii spun că au fost degajări mari de fum.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare. Salvatorii au acționat echipați conform protocolului COVID.

Pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale.

Au făcut explozie niște tuburi de oxigen… Dacă îl atingi cu grăsime face explozie. Ăla trebuie pus în cameră separată. Eu eram în salonul 66, la parter, dar noroc că nu am fost așa aproape. Eu am dat telefon la pompieri și am sărit pe balcon, pentru că era fum acolo ca la balamuc. Era fum cât cuprinde, cât 10 locomotive cu abur!

Și pompierii s-au mișcat încet, am și țipat la ei, bagă furtunul! Se uitau la furtunul ăla. Bagă măi, vino cu un stingător, ce stai să te uiți?

Eu am sărit pe geam, pe balcon! Acum sunt bine, mulțumesc!”, a declarat pacientul.

Un incendiu a avut loc în această dimineata la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp. O altă victimă a fost găsită în ulterior în baie, carbonizată.

UPDATE 13 15: Președintele Klaus Iohannis a ajuns vineri la spitalul Matei Balș, unde este așteptat să facă declarații în jurul orei 13,15.

UPDATE 11.24 Încă o persoană a fost găsită decedată în urma incendiului de la „Matei Balș”. Victima a fost găsită carbonizată, în baie, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode. Al cincilea deces în urma incendiului de la Matei Balș.

Acesta nu a precizat însă dacă este vorba despre un pacient sau de o altă persoană.

UPDATE 11.24 Cadrele medicale care erau de gardă în pavilionul unde a izbucnit incendiul de la Institutului „Matei Balș”, soldat cu 4 morți, au fost chemate la audieri.

UPDATE 11.20 Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri că nu au existat probleme cu căldura, nici la unitatea Institutul ”Matei Balș”, nici la blocurile din jur. Primarul spune că după verificările făcute anul trecut la spitalele din București nu au fost descoperite probleme de siguranță la incendiu.

UPDATE 10.28 Florin Cîțu a transmis pe Facebook un mesaj familiilor care și-au pierdut rudele în incendiul de la spitalul Matei Balș din capitală. ”În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate”, a scris premierul. Cîțu spune că ”despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”.

UPDATE 10.04Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții”, a declarat vineri prefectul Traian Berbeceanu.

UPDATE 9.45. ”La Marius Nasta au fost aduse 4 persoane, două femei și doi bărbați. Avem disponibiliate până la 36 de locuri în secția COVID. Dacă vor fi necesare, noi suntem aici și suntem alături de colegii noștri de la Matei Balș și de pacienții care trec printr-un moment foarte greu”, a spus managerul institutului, medicul Beatrice Mahler.

UPDATE 9.40. Colegiul Medicilor s-a autosesizat după incendiul de vineri dimineață.

UPDATE 9.30. Președintele Klaus Iohannis va merge la ora 13:00 la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”.

UPDATE 9.20. Corpul de Control a premierului a fost trimis la Institutul Matei Balș.

Telefoane la care pot suna rudele pacienților.

UPDATE 9.09. Rudele pacienților internați la Matei Balș așteaptă informații despre rudele lor. Mulți spun că sună la alte spitale pentru a afla dacă pacienții au fost transferați acolo.

Autoritățile au anunțat două numere de telefon unde rudele celor 102 pacienți de la Matei Balș pot suna pentru informații, după incendiul în care au murit patru persoane.

Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt: 021.2069398 și 021.2648515.

UPDATE 9.02 Medicul Adrian Streinu Cercel, fost director al Institutului ”Matei Balş”, a spus că spitalul a fost construit în 1953 şi refăcut ”din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen”.

El a mai declarat vineri că avizele Institutului ”Matei Balş” ”sunt în ordine, ultima linie de oxigen fiind montată în decembrie”.

UPDATE 8.40. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut declaraţii cu privire la posibilele cauze care au declanşat incendiul de vineri dimineaţă, în cadrul unui pavilion al Spitalului Matei Balş.

UPDATE 8.25 Rude ale unor pacienți internați la Institutul Matei Balș au venit la spital și așteaptă în fața unității medicale, încercând să afle detalii despre starea rudelor.

UPDATE 8.05. În legătură cu izbucnirea incendiului, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

La anchetă vor participa și specialişti de la INSEMEX Petroşani care au participat și la invetsigațiile după incendiile de la Colectiv și spitalul din Piatra Neamț.

UPDATE 7.57. Patru pacienți din cei aflați la institutul Matei Balș au ajuns la spitalul Marius Nasta, iar alți patru au ajuns la Victor Babeș.

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar
Comments are closed.

Vezi Și

Scandal între Diana Şoşoacă şi Grigore Cartianu: ”Sunteţi plătit de USR vs Nu fiţi nesimțită”

Marţi seară a avut loc un scandal între senatoarea Diana Şoşoacă şi jurnalistul Grigore Ca…