Acasă Incendiar Cîțu confirmă că a stat la închisoare în SUA: ” Am condus sub influența alcoolului”

Cîțu confirmă că a stat la închisoare în SUA: ” Am condus sub influența alcoolului”

0
736

Premierul Florin Cîțu a confirmat miercuri într-o conferință de presă, că a stat în închisoare în Statele Unite ale Americii, după ce a condus sub influența alcoolului. Declarația a fost făcută la finalul ședinței de Guvern de miercuri, la întrebările juraliștilor, privind dezvlăuirile din presă.

Premierul a confirmat că evenimentul a avut loc acum 20 de ani.

Potrivit informațiilor publicației Flux24, un document din martie 2000 indică că actualul premier Florin Vasile Cîțu ar fi fost încarcerat două zile în SUA, pentru condus sub influența alcoolului sau drogurilor.

Da, acum 20 de ani, a fost vorba de un DUI (Driving under influence – condus sub influența alcoolului/drogurilor), este vorba de condus sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare”, a recunoscut premierul. Potrivit Flux24, aceasta a fost de 1.000 de dolari americani.

Este contravenție, am făcut o greșeală, acum 20 de ani. E interesant că în 4 tururi de scrutin cu PSD nu a apărut aceast informație, apare aum, în competiția internă din PNL”, a spus premierul.

Eu am condus, a fost o greșeală, repet. Am condus, am plătit foarte scump, asta este, a trebuit să îmi vând și mașina atunci și să merg un an de zile pe jos, dar asta este. A fost un eveniment d eacum 20 de ani de zile. Vă dați seama că nue un eveniment cu care să te mândrești, dar asta a fost”, a detaliat apoi.

Printre proiectle discutate în primă lectură este proiect de OUG pentru aprobarea programului național de investiții Anghel Saligny, a spus premierul, destinat proiectelor de dezvoltare de drumuri, canalizare și apă, cu un buget de 50 de miliarde d elei și se va întinde pe minim șase ani de zile.

Un document din martie 2000 indică că actualul premier Florin Vasile Cîțu ar fi fost încarcerat 2 zile în SUA. Pentru condus sub influența alcoolului sau drogurilor/legislația americană nu face diferență între ele.

Conform documentului Curții de Justiție din Iowa, Florin Vasile Cîțu ar fi fost reținut 2 zile în anul 2000 și a primit și o amendă de 1000 de dolari americani. Decizia este a unui judecător american și Cîțu și-a recunoscut fapta.

Arestarea acolo este, de fapt, luare în custodie, adică stai în arest până decide un judecător care, într-un final, îți poate da o amendă.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban au fost informați de acest subiect în momentul în care a fost propus, de exemplu, pentru funcția de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a zis: ”Este o contravenție. Am plătit, și în România, amenzi de circulație.

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar

Vezi Și

La aproape un an de la Incendiu iscat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași, unitatea a fumegat din nou

La aproape un an de la ultimul incendiu, a fost alertă la Spitalul de Copii Sf. Maria din …