Acasă Incendiar Duminica de Florii aduce un incendiu devastator la biserica de lemn din Borșa, Maramureș: ”A mai rămas doar fundația de piatră”

Duminica de Florii aduce un incendiu devastator la biserica de lemn din Borșa, Maramureș: ”A mai rămas doar fundația de piatră”

0
0
403

O biserică de lemn din Borșa, a fost mistuită de un incendiu, chiar de Florii. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, dar nu au putut salva mare lucru.

Pompierii au intervenit în Borșa, duminică după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o biserică de lemn din localitate. Focul la Biserica ”Înălțarea Domnului” a izbucnit chiar de Florii.

Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa si un echipaj din cadrul Secției Vișeu de Sus intervin pentru lichidarea incendiului izbucnit la biserica din lemn din Borșa Complex.

De asemenea, un echipaj medical SMURD se află la locul intervenției. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime” au transmis pompierii.

Un localnic a observat fumul gros ce ieșea de sub turla bisericii și a dat alarma, din fericire nimeni nu a fost rănit, însă biserica s-a transformat la scurt timp în scrum. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale cu apă și spumă, dar, în ciuda eforturilor depuse, nu au mai putut salva nimic.

Primele date arată că, incendiul ar fi izbucnit de la o lumânare care a fost lăsată aprinsă în interiorul bisericii, însă ancheta va stabili cauza exactă.

Biroul de presă al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a transmis duminică, într-un comunicat oficial, că biserica de lemn în stil maramureşean din Parohia Borşa Complex a ars în totalitate.

Cu profundă îngrijorare pentru comunitatea credincioşilor ortodocşi din Parohia Borşa Complex, am aflat de tragedia care tocmai a avut loc prin izbucnirea unui devastator incendiu la biserica lor de lemn în stil maramureşean. Biserica a ars în totalitate şi nu au mai putut fi salvate multe lucruri. Biserica este noua , a fost construită In ultimii 30 de ani , deci nu este monument istoric !”, precizează instiutţia.

Episcopia afirmă că, din informaţiile primite de la părintele protopop al Vişeului, Mihai Chira, au aflat că biserica a fost asigurată, ceea ce înseamnă că pagubele vor fi în mare parte acoperite.

Protopopul Vişeului, din îndemnul Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin, s-a deplasat de îndată la faţa locului pentru a-i fi alături Părintelui Paroh Pop Ioan Constantin, Consiliului Parohial şi credincioşilor în aceasta situaţie grea prin care trec într-o zi de mare sărbătoare creştina ,Praznicul Floriilor, urmând să se facă evaluarea situaţiei şi să informeze Sfânta Episcopie despre cele constatate. Totodată, Protopopul Vişeului, Pr. Mihai Chira, se va implica, în parteneriat cu Primăria, spre a identifice un loc potrivit pentru săvârşirea Sfintelor Slujbe în săptămâna Sfintelor Pătimiri şi a slujbelor legate de Sărbătoarea Învierii Domnului şi a tuturor celorlalte slujbe, până la construirea unui nou locaş de cult”, afirmă Episcopia.

Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, Protopopiatul Vişeu, Parohiile şi Mănăstirile anunţă că vor fi solidare cu situaţia grea prin care trec tocmai in preajma sărbătoarii Învierii Domnului, preotul şi credincioşii din Borşa Complex şi vor sprijini construcţia noi bisericii.

Rugând pe Dumnezeu să dea putere tuturor: păstorului şi credincioşilor să depăşească acest eveniment tragic, mulţumim Domnului că nu au fost victime umane şi pierderi de vieţi omeneşti, vă asigurăm de toată susţinerea şi solidaritatea noastră fraternă. Dumnezeu şi Maica Domnului să vă întărească şi liniştească dăruindu-vă pacea şi liniştea necesară să puteţi cinsti, trăi şi simţi creştineşte sărbătoarea Învierii Domnului! Amin!”, afirmă Episcopia.

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar
Comments are closed.

Vezi Și

După tragedia de la Ferma Dacilor, din Prahova, cu șase persoane decedate, printre care și un copil, DNA redeschide tardiv dosarul autorizaţiei

Ferma Dacilor distrusă de un incendiu în Tohani, Prahova. Un copil şi patru adulţi au fost…