Acasă Incendiar Incendiu la Clinica de Neuropsihiatrie din Craiova, trei medici s-au aruncat de pe geam de la etaj

Incendiu la Clinica de Neuropsihiatrie din Craiova, trei medici s-au aruncat de pe geam de la etaj

0
359

Un incendiu a izbucnit luni seară, în clădirea Clinicii de Psihiatrie din Craiova. Din primele informații, incendiul ar fi fost provocat de un pacient. Trei cadre medicale s-au aruncat de la etaj şi au suferit fracturi.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fața locului au fost trimise doua subunități de intervenție, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare grea și o ambulanță tip B.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsiți 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Incendiul a fost provocat de un pacient. Ministerul Sănătății a anunțat că Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova este o unitate non-COVID-19. Patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum după ce o pacientă ar fi dat foc la o saltea.

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime.

Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital. În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient”, au comunicat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Trei cadre medicale s-au aruncat de la etaj. Cele trei victime au fracturi și au fost transportate la Spitalul de Urgență. În total, 18 pacienți și cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost evacuat de salvatori.

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar

Vezi Și

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași, ministresa pluseristă a ”nesănătății”, fuge de întrebări

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași. Focul a izbuc…