Acasă Incendiar Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași, ministresa pluseristă a ”nesănătății”, fuge de întrebări

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași, ministresa pluseristă a ”nesănătății”, fuge de întrebări

0
641

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași. Focul a izbucnit la Secţia ATI-COVID a unităţii medicale, ministresa pluseristă a ”nesănătății”, Ioana Mihăilă, fuge de jurnaliști și refuză să răspundă la întrebări.

Pot să vă spun ce date am din ce am primit până acum de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Incendiul a fost la un cabinet medical, pe o rază de 150 de metri nu erau pacienți. Au fost evacuați de la etajul 2 cinci copii, trei părinți și șase cadre medicale, iar de la etajul 3 șapte copii, patru părinți și cinci cadre medicale. Din raportul DSU nu există o cauză încă. Spune DSU că clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu, atât am avut de declarat”, a reușit să bânguie mormăitt din spatele măștii, Ioana Mihăilă.

Un incendiu a izbucnit în urmă cu câteva minute la etajul al treilea de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași. La fața locului se deplasează mai multe echipaje de pompieri.

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași a izbucnit un incendiu. O parte din etajul al treilea al clădirii a fost cuprins de flăcări.

Managerul spitalului, Alina Belu, spune că arde un salon gol, într-o zonă care nu este foarte folosită și că se îndreaptă spre spital în aceste momente. Au fost evacuați toți pacienții. Primele informații arată că șapte copii au fost evacuați dintr-un salon tampon.

Pompierii au ajuns rapid la fața locului și intervin pentru stingerea flăcărilor. IPJ anunță că polițiștii au fost sesizați în jurul orei 19.00 despre faptul ca într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu.

În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la fața locului în vederea stabilirii situației de fapt. La fața locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iași pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, arată Poliția Iași. Practic, circulația în jurul spitalului a fost închisă.

Spitalul de Urgenţă pentru Copii ”Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova. La faţa locului au sosit mai multe echipaje de pompieri. Se acţionează pentru lichidarea incendiului.

Medicul primar ATI Radu Țincu a declarat, marți seară, după apariția imaginilor cu incendiul de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, că ”se întâmplă din păcate același lucru și cred că se va mai întâmpla, nu este ultimul episod de acest gen, pentru că avem o infrastructură mult prea veche.

Această infrastructură nu poate fi reformată pentru că multe din spitalele construite în anii ’50, ’60, ’70, nici nu mai au planurile inițiale ale instalațiilor electrice. S-au făcut numeroase intervenții care au modificat structurile inițiale”, a explicat mediul Radu Țincu, la emisiunea ‘Culisele statului paralel’ de la Realitatea PLUS, moderată de Anca Alexandrescu.

Radu Țincu a mai spus apoi că ”oricâte controale s-ar face, este aproape imposibil să putem revedea toate aceste circuite.

Pe de altă parte, ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate, cu pandemia Covid, a suprasolicitate secțiile de Terapie Intensivă și în adăugarea de aparatură care a consumat energie electrică din ce în ce mai mult. Și nu în ultimul rând, în continuare, chiar dacă s-au făcut controale, multe nu s-au finalizat, concluziile nu le cunoaștem în prezent.”, a mai precizat medicul Radu Țincu.

În ultimul an tot mai multe spitale au luat foc în România. Astfel, un incendiu a izbucnit, în aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Pompierii au fost alertaţi să intervină, după ce în unitatea medicală au ars izolația unor conducte și deșeuri-.

Pompierii militari au fost chemaţi de urgenţă deaorece pe casa scării a Spitalului Județean de Urgență Bacău, la etajele superioare, este fum.

La sosirea forțelor de intervenție s-a constat că fumul provenea dintr-un canal tehnic, cu suprafața de aproximativ 120 centimetri pătrați, prin care trec conductele de termoficare”, transmit pompierii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat ancheta în cazul celor trei morţi de la Institutul ”Victor Babeş”. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Mai multe persoane, membre ale personalului medical, sunt audiate marţi dimineaţă la Poliţia Capitalei.

Autorităţile au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului, luni noapte au fost audiate şapte persoane, printre care managerul spitalului şi personal tehnic. Audierile continuă marţi dimineaţă, la Poliţia Capitalei.

La data de 12 aprilie, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic ‘Victor Babeş’ Bucureşti au decedat. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă, formată din poliţişti ai Serviciului Omoruri, specialişti ai Serviciul Criminalistic şi medic legist”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar

Vezi Și

La aproape un an de la Incendiu iscat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași, unitatea a fumegat din nou

La aproape un an de la ultimul incendiu, a fost alertă la Spitalul de Copii Sf. Maria din …