Acasă Incendiar Incendiu la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI

Incendiu la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI

0
173

Update: Ministrul nesănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns la locul evenimentului și transmite că nu sunt probleme majore și că secția mobilă ATI și-a reluat funcția de dinainte de incident.

Da, sunt la fața locului, este vorba despre o caravană ATI, care poate fi folosită și-n afara curții spitalului, care este aici, în curtea spitalului Marius Nasta. De la generator înțeleg că a ieșit fum, înțeleg că nu a fost niciun moment foc.” a spus Vlad Voiculescu, la Antena 3.

Repet, nu există victime, toată lumea este în siguranță. Toți pacienții care erau înăuntru erau pacienți neintubați, s-a început transferul pe secțiile spitalului Marius Nasta, sunt locuri suficiente, nimeni nu a fost rănit, doar oarece sperietură” a continuat ministrul Sănătății, deși comunicatele oficiale vorbesc despre șapte pacienți, dintre care cinci intubați.

Întrebat ce rost avea să fie ținuți pacienți în secția mobilă ATI dacă erau destule paturi în spitalul Marius Nasta, Vlad Voiculescu a răspuns: ”Am pus și eu aceeași întrebare, mi s-a spus că există motive tehnice, sunt anumite echipamente care sunt mai la îndemână medicilor, asta a fost explicația pe care am primit-o de la managerul spitalului”.

Conform ministrului, modulul ATI din curtea spitalului ar fi funcțional.

Un incendiu a avut loc în această seară la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, potrivit relatărilor unor martori.

Incendiul ar fi izbucnit la unitatea mobilă ATI pentru cazurile de Covid, situată în curtea spitalului, potrivit primelor informații. Ar fi vorba despre un echipament electric al acelui modul, mai precis un ventilator. În acel moment erau șapte pacienți în acel modul. Curtea spitalului este plină de mașini de pompieri și de la alte unități SMURD, la momentul transmiterii acestei știri.

Cel care a sunat la 112 a spus că existp flacăra în partea superioară la caravana mobilă, au intervenit 8 mașini de stingere, autoscara, ambulanță cu medic, echipaje de prim ajutor. În caravana mobila ATI de la Marius Nasta erau 7 pacienți, care acum nu sunt în pericol.

Pacienții care se aflau în unitatea mobilă ATI au fost relocați in clădirea spitalului.

Din fericire nimeni nu a fost surprins în incendiu. Rămâne ca pompierii să constate de la ce a pornit focul și dacă a fost sau nu afectat cineva. Din primele informații Antena 3 nu ar fi pățit nimeni nimic. Sursele noastre susțin că incendiul ar fi pornit de la un generator. Din fericire nu există pericol de extindere.

În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degaja fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta.

În interiorul unității mobile sunt 7 pacienti (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienti vor fi relocati în cadrul altor secții din spital.

Comunicarea oficială a Ministerului Sănătății:

Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților.

Comunicat Marius Nasta:

Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte. Dr Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar
Comments are closed.

Vezi Și

Scandal între Diana Şoşoacă şi Grigore Cartianu: ”Sunteţi plătit de USR vs Nu fiţi nesimțită”

Marţi seară a avut loc un scandal între senatoarea Diana Şoşoacă şi jurnalistul Grigore Ca…