Acasă Incendiar La aproape un an de la Incendiu iscat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași, unitatea a fumegat din nou

La aproape un an de la Incendiu iscat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași, unitatea a fumegat din nou

0
0
499

La aproape un an de la ultimul incendiu, a fost alertă la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi. Autoritățile au fost anunțate că la primul etaj al unității, s-au înregistrat degajări de fum.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie. Pacienții și personalul medical au fost evacuați. Activitatea medicală a spitalului nu a fost afectată în urma acestui incident.

Reprezentanții ISU Iași au anunțat că la Spitalul de Copii nu a fost incendiu. Specialiștii au stabilit că funinginea a fost evacuată în mod greșit.

Reacția Consiliului Județean după producerea incidentului de la unitatea medicală ieșeană.

În această dimineață, la Spitalul pentru Copii din Iași, aflat în subordinea Consiliului Județean, au fost semnalate degajări de fum și funingine pe mai multe etaje ale unității. Personalul medical a apelat imediat 112, iar la fața locului au ajuns mai multe autospeciale de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași.

”În jurul orei 9 au fost semnalate degajări de fum și funingine din spațiul tehnic către parter, etajele 1, 2, 3 și 4, degajări care în 10 minute s-au estompat. Imediat, conform protocolului, o asistentă de pe sectorul tampon-Covid a sunat la 112.

Au fost evacuați, în siguranță, toți pacienții și aparținătorii din saloanele din proximitatea zonei de degajare. Pompierii sosiți imediat după solicitare nu au găsit nicio flacără deschisă în sectorul activității medicale”, a precizat managerul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria”, Alina Belu.

Am fost permanent în legatură cu managerul spitalului care ne-a asigurat că nu a existat o situație de pericol pentru pacienți și personalul medical. Am cerut un punct de vedere de la constructorul care se ocupă de reabilitarea spitalului, întrucât sunt indicii că situația ar fi fost provocată în zona în care se efectuau lucrări. Existența unui şantier simultan cu activitatea medicală este o provocare, dar trebuie să evităm apariția unor astfel de situații pe viitor. Siguranța pacienților şi a personalului medical este prioritară”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Spitalul de Copii se afla într-un amplu proces de renovare, constuctorul a dorit să evacueze funinginea dintr-un coş de fum dezafectat. Accidental a fost inversat sensul de evacuare al ventilatorului iar funinginea a fost introdusă în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune. Nu a fost incendiu.

Au fost autoevacuate persoane, 50 de copii și 150 de adulți. La ultimul etaj nu au fost persoane evacuate. S-a intrat în saloane pentru a calma copii și aparținătorii care erau internați, cât și cadrele medicale. Nu au fost victime care să fie asistate medical. Nu au fost persoane intoxicate”, au transmis cei de la ISU Iași.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iași și managerul spitalului au făcut declarații.

Nu a fost incendiu. Nu au fost victime. Au fost evacuate 200 de persoane. Cauza producerii incidentului este în curs de stabilire”, a declarat Georgica Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Nu există o flacără deschisă. Nu este în zona noastră de activitate. Nu au fost intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele în apropiere au fost evacuaţi. Se spala funinginea. Se va stabili care este sursa acestui fum. Parterul, etajul 1 către etajul 4. Deci de undeva de jos a urcat. Noi funcţionam în parametri maximi. Zece minute a durat totul. S-a ventilat şi s-a degajat fumul. Există o comunicare de jos în sus care a dus această funingine către partea medicală”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie. Vă informez în caz de aflu mai multe detalii”, a declarat şef lucrări dr. Solange Tamara Roşu, medic şef UPU, Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar
Comments are closed.

Vezi Și

O nouă tragedie în Statul Eșuat, explozii catastrofale succesive, la un depozit GPL închis de ISU în Crevedia, victime multiple, planul roșu și alb activat

UPDATE: A fost activat Planul alb. Numărul cadrelor medicale a fost suplimentat. Medicii a…