Acasă Incendiar O nouă tragedie în Statul Eșuat, explozii catastrofale succesive, la un depozit GPL închis de ISU în Crevedia, victime multiple, planul roșu și alb activat

O nouă tragedie în Statul Eșuat, explozii catastrofale succesive, la un depozit GPL închis de ISU în Crevedia, victime multiple, planul roșu și alb activat

0
0
655

UPDATE: A fost activat Planul alb. Numărul cadrelor medicale a fost suplimentat. Medicii au fost chemați de acasă să acorde ajutor.

UPDATE: O nouă explozie la stația GPL din Crevedia, în mijlocul intervenției, lângă Raed Arafat! Unii pompieri ar fi fost răniți. O nouă explozie a avut loc la stația GPL din Crevedia, chiar în mijlocul intervenției! Mai mulți pompieri ar fi fost răniți.

Moment înfiorător la Crevedia! O a treia explozie a avut loc, cu puțin timp în urmă. Pompierii au fost surprinși în timp ce fugeau din calea acestia.

Șeful ISU se afla chiar lângă locul deflagrației.

Explozia ar fi avut loc la a doua cisternă aflata la fața locului, cuprinsă de incendiul provocat de primele explozii.

Această nouă explozie violentă s-a observat chiar și din cartierul Băneasa.

În acest moment, în cadrul dispozitivului de pompieri se face prezența, pentru a se afla dacă există colegi dispăruți sau răniți.

O explozie puternică a avut loc, în urmă cu puțin timp, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1 A. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Totodată, ultimele informații arată că în interiorul stației GPL există patru victime la care nu s-a ajuns încă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat, că „există și decese”, în urma exploziei de sâmbătă seara la stația GPL din Crevedia.

Acesta nu a dorit să confirme numărul de morți, intervenția fiind în dinamică.

Se pare că există și decese. Nu vreau să intrăm acum pe cifre, important este ca persoanele care au supraviețuit acestui accident și au arsuri să ajungă cât mai repede la spitale.

Încă de acum o oră am organizat un grup de lucru de urgență la Ministerul Sănătății și cu directorii câtorva spitale de urgență din București. Bineînțeles, cu serviciul de ambulanță București-Ilfov. Suntem gata să primim pacienții în spitalele specializate, respectiv Bagdasar, Floreasca. Unul dintre pacienți a ajuns la Spitalul de arși.”, a precizat Alexandru Rafila.

Ultimele informații oficiale arată că arderea se manifestă cu flacără violentă la două cisterne și o casă.

Până la acest moment, șase victime vor fi transportate la spital în București, cu arsuri considerabile pe suprafața corpului.

Totodată, două victime (atac de panică, vărsături) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Dâmbovița/Târgoviște.

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seară la o stație GPL din Crevedia, judetul Dambovita. Din primele informații, se pare că doi oameni au murit și cel puțin 16 au fost răniți. În aceste momente, traficul în zonă este blocat, iar autoritățile intervin în forță pentru lichidarea incendiului.

Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Autoritățile din Dâmbovița sunt în alertă, după ce o explozie puternică a avut loc la un depozit GPL din Crevedia.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Conform datelor furnizate anterior de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

Datele de la acest moment arată că cinci persoane ar fi rănite.

Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Ministerul Sănătății transmite că o persoană a murit, iar alte șapte au fost rănite, dintre care patru sunt intubate.

Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane. Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni. Din informațiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniți (4 dintre aceștia sunt intubați) și un deces. Cifrele sunt provizorii și le vom actualiza pe măsură ce apar noi informații”, se arată în comunicatul transmis de Minister.

ISU BIF intervine la fața locului cu 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 1 punct medical avansat, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN.

Ministrul Sănătății a spus, că cel puțin un om a murit în explozia de la Crevedia. ”Situația este în desfășurare. Există și decese, nu vă pot confirma dacă unul sau două în momentul de față. Există circa opt victime cu arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri extinse este la Spitalul de Arși, celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secții de arși, respectiv Floreasca și Bagdasar”, a declarat ministrul.

Rafila spune că evaluează dacă e nevoie să îi trimită pe arși în străinătate. ”De asemenea, am constituit un grup de lucru de urgență la nivelul ministerului, și celelalte spitale care au secții de chirurgie plastică vor îngriji pacienții dacă numărul lor va fi mai mare”, a mai spus ministrul Sănătății.

Examinăm și vom lua rapid o decizie dacă este nevoie să transferăm în străinătate unii dintre pacienți, fiindcă în cazul în care la spitalele din București este cumva depășită capacitatea de intervenție, având în vedere că existau deja multe persoane internate cu arsuri și nu cred că este timp de pierdut vreun minut să nu acordăm asistență acestor oameni”, adaugă el.

În ceea ce privește numărul de locuri disponibile în cele două mari spitale menționate de ministrul Sănătății, acesta susține că „în momentul de față, avem două locuri la Bagdasar, este un pacient care va fi îngrijit la UPU, și la Floreasca este o situație asemănătoare, suntem în legătură cu managerii de acolo și încercăm, oricum, chiar dacă nu sunt suficiente locuri în secțiile specializate, ei vor rămâne în UPU pentru acordarea primelor îngrijiri, iar dacă condițiile de internare nu permit, dacă nu vor fi locuri în unitățile specializate pentru arși, ei vor fi transferați în cel mai scurt timp în străinătate”, a mai spus Rafila.

Primarul din Crevedia, Petre Florin, a spus că, locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.

Au scos o cisternă, mai sunt două în incinta care stă să se prăbuşească. E foarte gravă stuaţia. Avem câteva victime, le-au luat pe targă, elicopterul SMURD este şi el aici. Aşteptăm să intervină pompierii. Flăcările se duc spre locuinţe. Sperăm să lichideze cât mai repede”, a spus el.

Primarul a explicat că acolo era mai degrabă un depozit GPL: ”Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar
Comments are closed.

Vezi Și

Duminica de Florii aduce un incendiu devastator la biserica de lemn din Borșa, Maramureș: ”A mai rămas doar fundația de piatră”

O biserică de lemn din Borșa, a fost mistuită de un incendiu, chiar de Florii. Pompierii a…