Acasă Infrastructură Acord de asociere pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea

Acord de asociere pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea

0
317

”Autoritățile”, adică Administrațiile din Arad și Bihor au semnat acordul de asociere în vederea actualizării studiului de fezabilitate al obiectivului de investiții ,”Drum expres Oradea-Arad”. Toate achizițiile vor fi făcute în comun, iar drumul în valoare de un miliard de euro va fi construit în parteneriat cu CNAIR.

Marți, la Arad s-a semnat acordul de asociere între Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Primăria Arad și Consiliul Județean Arad în vederea realizării proiectului drumului expres Oradea-Arad. Prin această asociere cele patru instituții vor putea să achiziționeze în comun serviciile de actualizare a Studiului de Fezabilitate al obiectivului de investiții.

Consiliul Județean Bihor a fost împuternicit ca Autoritate Contractantă Desemnată în numele și pentru asocierea constituită prin acordul de asociere, pentru lansarea anunțului de participare în SICAP în vederea actualizării Studiului de Fezabilitate.

Valoarea drumului expres Oradea – Arad va fi de aproximativ 1 miliard de euro, investiția fiind realizată în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Contribuția financiară totală estimată pentru achiziționarea actualizării Studiului de Fezabilitate este de 4 milioane de euro.

Consiliul Județului Bihor a aprobat în ședința din 29 octombrie bugetul local al cotei ce îi revine Consiliului, respectiv un milion de euro.

Necesitatea realizării acestui proiect pe termen scurt derivă din faptul că DN 79 Arad-Oradea, conform studiilor, înregistrează un trafic de autostradă, astfel că, în domeniul infrastructurii rutiere din zona de vest a României, realizarea drumului expres Oradea – Arad a devenit o prioritate. În cursul lunii noiembrie vom demara procedura de achiziție pentru actualizarea Studiului de fezabilitate”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Conform proiectului, drumul expres Oradea-Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura existentă, respectiv sectorul Oradea-Borș și Nădlac – Arad-Timișoara.

Proiectul include și realizarea a cinci drumuri de legătură cu profiluri diferite, a 66 de poduri, pasaje sau viaducte și a 12 noduri rutiere.

Încarcă mai mult
Load More In Infrastructură

Vezi Și

Mâine, 30 Noiembrie, va fi deschis circulaţiei, lotul 2 din autostrada Sebeş-Turda, lucrări începute de Guvernul Ponta în 2013

Austostrada Sebeș-Turda, va fi deschisă complet circulaţiei începând de mâine. Ministrul T…