Acasă Infrastructură Drumul național de pe Clisura Dunării, blocat în zona localității Berzasca, va fi deschis, din 1 aprilie, parțial, circulației rutiere

Drumul național de pe Clisura Dunării, blocat în zona localității Berzasca, va fi deschis, din 1 aprilie, parțial, circulației rutiere

0
164

Drumul național DN 57 de pe Clisura Dunării, blocat în zona localității Berzasca, va fi deschis, din 1 aprilie, parțial, circulației rutiere. Accesul va fi restricționat, va fi posibil doar pentru scurte perioade.

Începând cu data de 1 aprilie, pe sectorul de drum național DN 57, cuprins între km 65+200 – km 65+300, zona localității Berzasca, jud. Caraș-Severin, circulația va fi permisă pe o perioadă de 10 minute la un interval de 30 de minute (în care efectuează în continuare curățirea prin rănguire a versantului), doar în timpul intervalului orar 07:00 – 20:00. Traficul va fi dirijat cu piloți care vor da drumul autovehiculelor alternativ, pe banda de circulație amenajată provizoriu.

În cursul nopții, respectiv intervalul 20:00 – 07:00, circulația va fi închisă! În zilele de sâmbătă și duminică, circulația rutieră va fi posibilă în același interval orar.

În urma căderilor masive de rocă din 17 ianuarie, eveniment care a dus la oprirea circulației, în perioada februarie – martie 2023, antreprenorul lucrării de stabilizare a versantului a efectuat 9 etape de detonare cu societăți de specialitate, în urma cărora s-a desprins o cantitate semnificativă de rocă aflată în echilibru precar. În perioada următoare, se vor inventaria rocile puternic fisurate/crăpate. În paralel, se va amenaja un zid de retenție din blocurile masive de rocă prăbușite la marginea benzii de circulație amenajată și se va curăța materialul mărunt din spatele acestuia.

Vor continua și lucrările de detonare cu material explozibil. Pe timpul detonărilor, traficul va fi oprit, urmând ca antreprenorul să îndepărteze materialul rezultat și să redeschidă circulația locală după același program menționat anterior.

Menționăm că fenomenul de instabilitate a versantului este activ și nu sunt îndeplinite condiții pentru desfășurarea în siguranță a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulației rutiere pe ambele benzi de circulație.

Pe acest sector, este prevăzută a se executa o structură de protecție și retenție de tip polată, în vederea prevenirii accidentelor, a pagubelor materiale sau pierderi de vieți, ca urmare a prăbușirii rocilor.

Încarcă mai mult
Load More In Infrastructură

Vezi Și

După nouă luni întârziere, Pasajul Olteniţa, cel mai mare de pe Centura Bucureşti, s-a deschis sâmbătă, a anunțat CNAIR

După nouă luni de întârziere, Pasajul Olteniţa, cel mai mare de pe Centura Bucureşti, s-a …