Acasă Infrastructură Lucian Bode: ”Menținem șantierele deschise”

Lucian Bode: ”Menținem șantierele deschise”

0
175

Având în vedere că prețul bitumului s-a înjumătățit, că mâna de lucru există, că vemea e bună, ar fi și păcat să nu profităm! Știm să profităm, sau am deschis șantierul doar pentru poză, ca să se vadă că muncim?

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a mers vineri pe șantierul capătului de autostradă Predeal – Cristian, pentru a vedea cum evoluează lucrările la această arteră care, după ce va fi terminată, până la unirea cu celelalte loturi ale Autostrăzii Comarnic – Brașov vor fi variante ocolitoare pentru localitățile Cristian și Râșnov. De altfel, așa cum a făcut și cu alte ocazii, ministrul a declarat că ”menținem șantierele deschise cu respectarea strictă a regulilor pentru protecția angajaților deoarece numai astfel vom putea restarta rapid economia națională. Nu ne permitem să acceptăm întârzieri în executarea lucrărilor în condițiile în care suntem cu plățile la zi”.

Pe lângă ministru, pe șantier a fost președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea, prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, dar și primarii din Râșnov și Cristian.

Sunt aici pe șantierul Autostrăzii Comarnic-Brașov, lotul 2 pe sectorul Predeal-Cristian unde lucrează o firmă românească. Mobilizarea antreprenorului este una foarte bună, lucru pe care l-am văzut și pe alte șantiere unde lucrează români. Este un lucru foarte bun că șantierele sunt deschise pentru că în acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital în aceste momente și de aceea cred că trebuie să ne aplecăm cu precădere asupra tuturor investițiilor atât de necesare. Antreprenorii trebuie să știe că suntem alături de ei și, pe cât posibil, încercăm să le rezolvăm solicitările. Sunt sigur că toți știți faptul că am depus toate eforturile ca în aceste momente tot transportul de marfă să nu fie afectat și aprovizionarea cu materialele necesare șantierelor să nu fie întrerupă. Pentru că suntem și în aproprierea DN1 vă spun că am ridicat și restricțiile de trafic pe acest sector. Deci, aveți toate pârghiile necesare să funcționați și să vă aprovizionați șantierele. Știu că nu aveți probleme cu plățile din partea Companiei de Autostrăzi, că sunteți mobilizați și lucrați în două schimburi, că aveți front de lucru și că puteți da în trafic, anul acesta, obiectivul pe care lucrați. Vremea vă permite să turnați asfalt și vă rog să mențineți ritmul de lucru. Problemele administrative, dacă mai sunt, vă rog să mi le aduceți la cunoștință pentru a le rezolva cât mai repede. Am încredere că vă respectați termenele și că românii vor putea utiliza acest sector de autostradă, în acest an”, a spus ministrul Lucian Bode.

Acest obiectiv are contract semnat cu Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL.

Contractul în valoare de 118.019.701,80 lei (fără TVA) are alocată o perioadă de 6 luni pentru proiectare, 18 luni perioada de execuție și 48 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Încarcă mai mult
Load More In Infrastructură
Comments are closed.

Vezi Și

Șî eu mă întreb de ce suntem atât de ipocriți, duplicitari și ușor de prostit

Brusc, apetitul românilor în marea lor majoritate, a influencerilor și a realizatorilor TV…